Nieuw in februari 2018 | Ik kijk uit naar.. (1/2)

2018 wordt het jaar waarin ik mijn leesdrang weer ga hervinden, dat voel ik. Niet alleen omdat ik in januari al vijf boeken las, maar ook omdat ik ontzettend veel leuke boeken tegenkwam die uitkomen in februari. Het zijn boeken in allerlei genres. Een aantal YA-boeken, want dat is mijn oude vertrouwde genre. Een paar luchtige, grappige en ontroerende romans, want lezen doe ik ook vooral ter ontspanning. Ik koos was boeken uit waar ik iets van kan leren. En ik laat jullie een wat serieuzer boek zien. Dit keer in twee delen, want ik ben weer veel te lang aan het kletsen voor één video. Nieuw in februari: Morgen verschijnt deel 2!

1. Voor Mij – Jojo MoyesVoor mij Voor jou was één van mijn favoriete boeken in het jaar 2014. Louisa Clark als hoofdpersoon maakte indruk, de schrijfstijl van Jojo Moyes vond ik heel meeslepend en dat prachtige liefdesverhaal raakte me. Inmiddels verschijnt alweer het derde boek over Louisa. Dit keer vertrekt ze naar New York voor een nieuw avontuur. Ik ben benieuwd of dat allemaal goed gaat.

 

 

 

2. Verras me Verras me – Sophie Kinsella
Sophie Kinsella is één van mijn jeugdheldinnen. Zij was de auteur waarmee ik de overstap maakte van de ‘C’-boeken in de bibliotheek, naar de volwassensectie. Ze schrijft toegankelijk en humoristisch, al lijkt ze me verras me wel een meer volwassenkant in te slaan. Een stel dat het leven spannend voor elkaar probeert te maken, maar wat dan helemaal mis gaat? Klinkt als perfecte onstpanning!

 

 

 

3. Everless 1 - Everless. Het meisje en de alchemist Everless – Sara Holland

Hoewel mijn grootste YA-tijd wel een beetje achter me ligt, ben ik toch nog erg nieuwsgierig naar Everless van Sara Holland. Niet alleen omdat veel andere lezers er lyrisch over zijn, maar ook door het concept tijd en de wereld die omschreven wordt in de samenvatting. En stiekem hoop ik een beetje het Cinder-gevoel te vinden. Hoewel mijn verwachtingen niet zo hoog waren, was ik helemaal gelukkig met die serie van Marisa Meyer.

 

 

4. Afbeeldingsresultaat voor de onverklaarbare logica van mijn levenDe onverklaarbare logica van mijn leven – Benjamin Alire Saenz

Een tweede YA-verhaal waar ik bijzonder naar uit kijk is de onverklaarbare logica van mijn leven. Toevallig ook uitgegeven door Blossom Books . Een geadopteerde jongen die op zoek gaat naar waarom hij is, wie hij is. Komt het door zijn homoseksuele, Mexicaanse vader? Door zijn biologische ouders? Of juist door wie hij is, gewoon van zichzelf. Het soort boek waar ik het allermeerst van hou op de hele wereld. Hier ben ik super benieuwd naar!

 

5. Eilandliefde 1 - Duingras Duingras – Jackie van Laren
Met mijn gezicht in een zacht zonnetje, en mijn billen op een gaar campingstoeltje, uitkijkend over een prachtig Zweeds landschap las ik mijn allereerste Jackie van Laren. Ik verwachtte niet veel van ‘Vallen’, maar het werd mijn ultieme vakantieboek. ‘Opstaan’ heb ik nog niet gelezen, maar Van Laren komt al weer met een nieuwe serie. Duingras gaat over Wende die vertrekt naar een Waddeneiland, waar ze twee leuke mannen ontmoet. Ik verwacht weer een grappig, luchtig boek, zoals me dat bijstaat over ‘Vallen’. Perfecte ontspanning voor na drukke dagen. Oh, en maar 10,-!

 

 

6. Zo haal je meer uit je breinZo haal je meer uit je brein – Theo CompernolleVoor de non-fictie van de maand spreekt dit boek van Theo Compernolle me bijzonder aan. In deze wereld waar we constant multi-tasken, *Ping*, een nieuw mailtje, en overal online zijn, geeft dit boek praktische tools om de moderne technologie niet tegen je te laten werken, maar juist voor je. Als ik ergens een hekel aan heb, is het wel constant online zijn en altijd overal direct op moeten antwoorden, ik ervaar er stress van, raak er door afgeleid en volgens Compernolle is het ook nog een slecht voor je creativiteit. Kom maar op met die praktische tips

Morgen verschijnt het tweede deel van die boeken waar ik naar uitkijk in februari.

Zit er een boek tussen dat jij zou willen lezen? 

Comments
 • Marleen

  Afgezien van de laatste titel kijk ik eigenlijk uit naar alle boeken, haha! Oeps! Vooral naar ‘Voor mij’ ben ik heel erg nieuwsgierig!
  Marleen onlangs geplaatst…Voor jou – Jojo MoyesMy Profile

  • Ellis
   Marleen

   Hihi, grappig. Afgezien van de laatste xD

 • Marjolijn

  Ohh Everless en de onverklaarbare logica lijken me tof!

  • Ellis
   Marjolijn

   Hihi, allemaal Blossom Books fangirls xD

 • Valerie

  Die leesdip is zo herkenbaar, ik heb vanaf september tot aan halverwege december een ontzettende leesdip gehad, waarbij ik geen een boek heb gelezen. Gelukkig is die bij mij inmiddels ook voorbij en heb ik mijn leesdrang ook weer terug gevonden! Ontzettend leuk dat je weer een video heb geplaatst, die vind ik altijd heerlijk om te kijken!
  Valerie onlangs geplaatst…Wonderstruck Week 4 | 2018My Profile

  • Ellis
   Valerie

   Yes! Welk boek heeft jou je leesdrang terug gegeven?

 • zwartraafje

  Hoera! Een nieuwe Ellis-vlog. Logisch toch dat Koen je camera kopjes geeft – dat is de enige manier waarop hij je kijkers wat affectie kan tonen. Zijn kopjes zijn hier alleszins goed aangekomen. 😉 De omschrijving van Everless doet me een beetje denken aan In Time (een film met Justin Timberlake), alleen was het daar een futuristische film en ik vermoed dat Everless met een fantasy-setting zal hebben.

  Haha, de nachtmerrie van boekvloggers … onuitspreekbare auteursnamen.

  • Ellis
   zwartraafje

   <3 Hahha, nog meer kopjes van Koen !

 • Bloggerlovin #24 | Zwartraafje

  […] (en dit nam ik mee) Mijn boekenkast in cijfers – Editie 2018 Complimenten voor bloggers 2018 Nieuw in februari 2018 I’m dreaming of the ultimate readathon-con Ik zag twee beren – deel 2 Kinderpraat […]