Winter in New York

Zondagmiddag. Ik zit in de tuin. Kop thee binnen handbereik en drie katten spelend om me heen. Een fris windje waait mijn bladzijdes op, maar er schijnt ook een najaarszonnetje op mijn gezicht. Niet de meest passende setting bij het boek dat ik aan het lezen ben. Het nieuwste boek van Chantal van Gastel speelt zich af in in New York (goh), maar vooral ook in de winter. Ik lees over sneeuw, over kerst en over warme chocomelk met marsmallows (Ik wil meteen mijn thee door de gootsteen spoelen en een lekker volle mok met dit zoete goedje maken. Vooral die minimarshmallows erbij. Yum.).

Voel die wintervibes zonder bibberknieën.
Ik ben echt helemaal geen mens voor sneeuw, koukleumen op het station en met handschoenen en dikke mutsen naar buiten. Waar ik wel heel erg van hou: Dat ultieme kerstgevoel, schaatsen, kampvuurtjes en warme chocomelk met slagroom (en marshmallows;)). Dit boek heeft wel die pro’s: dat heerlijke ultieme wintergevoel. Maar niet de con’s : die verschrikkelijke kou, waarvan je lippen barsten en je humeur verslechterd. Hoewel ik normaal gesproken geen fan ben van korte verhalen, heeft deze bundel het allemaal. Er is ruimte voor liefde, kerst, gekkigheid en ook een beetje verdriet en ik heb tijd genoeg om de karakters te leren kennen, Sterker nog: sommige karakters ken ik al! Hallo Ik-wist-het-Mia, en hé Ik-wist-het-spin-off-Tess! Dat is leuk, al zijn dat niet eens mijn lievelingsverhalen. Het aller-aller-leukste verhaal in deze bundel vind ik Winter in New York. Het is te lezen na Zomer in New York, maar het valt ook prima los te lezen. Dat laatste deed ik. Dit verhaal over Lois is het langste verhaal in de bundel, met zijn 115 pagina’s beslaat het bijna de helft van het boekje.  Lois is zo’n personage waar ik meteen voor val. Misschien herken ik wel iets van mezelf in haar? Het is een heerlijk gek en hartverwarmend verhaal. Zomer in New York gaat dus ook maar meteen op mijn verlanglijstje!

DSC_4461

Een perfecte combinatie van verschillende verhalen.
Een aantal verhalen in deze bundel zijn maar een zestal bladzijdes lang. Maar Chantal van Gastel krijgt het ook met weinig woorden voor elkaar om hele levendige personages te omschrijven. Grappig, dat ze aan de ene kant een boek van bijna 500 bladzijdes kan schrijven dat nooit saai wordt (Ik wist het), maar met dit boek juist laat zien dat ze ook met weinig woorden geweldige verhalen kan schrijven. Ik vind persoonlijke de langere verhalen wat leuker, maar door de afwisseling in deze bundel zijn ook de hele korte verhalen een prettige afwisseling. Neem nou Love Shack, het verhaal over Tess, dit wat langere verhaal gaat over twee geliefde die op een wel heel bijzondere (en grappige!) manier bij elkaar komen. Na dit verhaal komt een kort verhaal met de titel Een Kerstbelofte. Super ontroerend, een beetje verdrietig, maar door de plaats in het boek komt juist ook dit korte verhaal helemaal tot zijn recht.

Chantal komt zelf ook nog even langs.
Een leuke kleine bonus vind ik de noot van de auteur die na één van de verhalen wordt gegeven. Ik voelde me helemaal verrast toen ik die kleine toelichting van Chantal las. Het voelt zo lekker persoonlijk om zo midden in het boek even wat over haar gedachten en ideeën te horen. Leuk detail!

Winter in New York is een ontzettend leuke winterbundel, waarvan in de verhalen stuk voor stuk leuk vind. Vooral de combinatie en de afwisseling van de verhalen maakt dit boek helemaal geslaagd!


Winter in New York – Chantal van Gastel – The House of Books – 14,99 – 192 pagina’s – recensie-exemplaar*

*Dit boek heb ik ontvangen van uitgever The House of Books. Dit heeft natuurlijk geen invloed op de inhoud van dit artikel. Daarnaast is in deze post een affiliatelink verwerkt. Meer weten? 

Comments
 • Madelon

  Ik wil deze ook nog zooooo graag lezen!

  • Ellis
   Madelon

   Doennnnnnnnn <3

 • Lisanne

  Klinkt goed! Ik houd ook niet zo van korte verhalen, maar dit lijkt me wel wat. Al wacht ik nog even met lezen tot het wat kouder is haha

 • Vivian | The Book Review

  Ik heb het ebook net gisteren gekocht en ben er erg benieuwd naar: lijkt me een fijn boek voor in de kerstvakantie!

  • Ellis
   Vivian | The Book Review

   Nou, dat denk ik ook! Lekker onder de kerstboom, met kaarsjes en Nick en Simon op de achtergrond. Ik voel het 😉

 • Michelle

  Ik ga morgen aan dit boek beginnen. Ik ben zo benieuwd. Ik wil ook al een tijdje Zomer in New York lezen, maar ben daar nog niet aan toegekomen. Dus begin ik eerst aan deze!

  • Ellis
   Michelle

   Jaaa, hij is zo leuk!!