Percy Jackson en de olympiërs – de vloek van de titaan

Sinds dit derde boek heb ik mijzelf officieel uitgeroepen tot Percy Jackson-fan. Deel één viel me nog een beetje tegen, die stomme film had het hele verhaal al gespoiled. Deel twee vond ik al een stuk leuker, vooral met die fijne cliffhanger. Maar nu, sinds deel drie. Wauw. Wat een boeken schrijft die Rick Riordan. Ik ben fan. Ik heb spijt dat ik deze serie niet ben gaan lezer toen ik jonger was, want dit is echt zo’n serie die met je mee kan groeien. Een jubelrecensie dus.

Het boek van Artemis
We hebben in de eerste twee boeken over Percy Jackson al een heleboel goden en hun afstammelingen leren kennen. De Vloek van de Titaan draait grotendeels om Artemis en haar jagers. De godin van de jacht, met een bijzondere aversie tegen mannen. In dit derde deel krijgt Percy de verantwoordelijkheid over twee jonge halfbloeden die hij koste wat kost veilig naar Kamp Halfbloed wil brengen. Maar zoals een echte Rick Riordan betaamt kan dat natuurlijk niet zonder slag of stoot goed gaan. Zowel Annabeth als Artemis verdwijnen kan Percy niet anders dan naar hen op zoek gaan. Een nieuwe queeste is geboren!

De nieuwe personages
In De Vloek van de Titaan worden een heleboel nieuwe karakters toegevoegd, die écht een extra dimensie aan het verhaal geven. We zien Thalia weer terug, maken kennis met Artemis en haar jagers, we ontmoeten Nico en Bianca en maken kennis met Blackjack. DSC_5879Die laatste is een pegasus met een heel typisch karakter. Een flinke dosis sterke vrouwen dus, in dit verhaal. Wat een welkome afwisseling is, zo met het gemis van Annabeth. Ik vind vooral één van de jagers (Of eigenlijk: jageressen, maar dat klinkt zo gek) ontzettend tof. Zoë de commandant. Het is echt een keiharde chick, mét een fantastisch verhaal. Het hele stelletje jagers van Artemis spreekt me overigens heel erg aan, daar mag Rick Riordan ook best een serie over schrijven. Ik kan alleen maar super geïnteresseerd zijn in een groepje vrouwen, dat om eeuwig te jagen, ieder contact met mannen afzweert. Die Artemis met haar kinderlijke uiterlijk vind ik overigens ook één van de boeiendste goden die voorbij is gekomen in de serie. Ze lijkt vooral heel anders dan de gemiddelde god. De meeste goden zijn behoorlijk arrogant, maar Artemis lijkt echt een goed doel voor ogen te hebben. Ik zou bijna zelf het jagerschap overwegen. ;).

Een ijzingwekkende profetie
Dit zou natuurlijk geen boek uit de Percy Jackson-serie zijn als er niet tenminste ruimte is voor één geweldige profetie. Tot nu toe waren de profetie in de serie niet erg hoopgevend, maar deze is wel erg ijzingwekkend. Het spreekt zich uit over een zeker aantal doden die zullen volgen, waardoor het boek nog een extra spannende dimensie krijgt. Natuurlijk zorgt Riordan weer voor een einde waardoor ik alleen maar kan smachten naar de boeken die zullen volgen. De Vloek van de Titaan is mijn favoriet tot nu toe, vooral door de komst van dat leuke groepje jagerinnen.

Hij heeft het weer gedaan hoor, die Rick Riordan. De Vloek van de Titaan is weer een spannende, fantasierijke en meeslepende queeste, waarin ruimte is voor een heleboel nieuwe geweldige personages. Verslavend goed!

Wat is jouw favoriete grieke god? 

Comments
 • Yolande

  Ik heb me eigenlijk nooit gewaagd aan deze serie omdat ik de film enorm vond tegenvallen, maar als ik het zo lees, moet ik toch maar eens gaan beginnen in de boeken. Het lijkt me een spannende boekenserie!
  Yolande onlangs geplaatst…Boekrecensie: Schitterende ruïnesMy Profile

  • Ellis
   Yolande

   Ik vind de films ook stom, maar de boeken vind ik zeker de moeite waard!

 • Story addict

  Ik durfde ook nooit aan de boeken te beginnen (en daardoor ook niet aan de film :p) Hoorde ‘in het begin’ van de serie dat het een nep-versie van Harry Potter was (maar volgens mij waren dat meer jaloerse HP-fans, die dat zeiden ;)). Je maakt me iig wel nieuwsgierig met je enthousiaste recensie (en die foto, al dat blauw en alles zo mooi afgestemd op elkaar 😀 de neuroot in mij is blij ;D)
  Story addict onlangs geplaatst…[Recensie] Lieveling – Kim van KootenMy Profile

  • Ellis
   Story addict

   Hihi ? ik ben gewoon heel blij geworden van die boeken!