Urban Trail Den Haag | Renverslag

Een loopevenement waar ik intens veel zin in had was de Urban Trail Den Haag. Den Haag is toch een beetje mijn stad (Jarenlang gewoond!) en het concept van een Urban Trail sprak me ontzettend aan. Voor degene die het niet kennen: een Urban Trail run is een evenement waarbij je in ongeveer 10 km door een bepaalde stad rent. Je rent door verschillende gebouwen, nieuw en oud. En omdat er geen wedstrijdelement is, kun je best even rustig aan doen. Moet zelfs, want in de gebouwen kan je niet altijd doorlopen en sta je regelmatig even te wachten. Ook geschikt voor beginnende lopers dus!

Wachten… en nog even wachten

Toby, Esther en ik schreven ons relatief laat in voor deze Urban Trail. In eerste instantie wilde we dit lopen met wat Haagse vrienden, maar die bleken een ander belangrijk event te hebben (een bruiloft). Maar bij mij bleef het kriebelen, ik wilde hoe dan ook die Urban Trail gaan lopen. Toby offerde zich op (Ja, zo ziet hij dat echt) en uiteindelijk namen we nog een vriendin mee. Het gevolg van die langdurende besluitproces was dat we in één van de laatste startwaves startte. Het ophalen van de startnummers en het afgeven van de spullen ging razendsnel, maar aan de start was alles bijzonder traag. Ons startvak had zeker een halfuur vertraging, dat is niet heel goed voor de sfeer. Maar toen we eigenlijk mochten starten ging het dak er af, zo veel enthousiasme. Leuk!

Door musea en manages

Nog voor we goed en wel op weg waren liepen we al een musea in. Door het Haags Historisch museum (waar eerlijk gezegd niet super veel te zien was), door Escher in het paleis. Om vervolgens door een paardenstal te galopperen over een aantal hordes. We liepen door café’s, bekende gebouwen en mooie stukken Den Haag. Zo kwamen we bijvoorbeeld door de Paleistuinen en renden we door een typisch Haags hofje. Op verschillende punten stonden bandjes de boel op te vrolijken, en de verkeersregelaars waren -meestal ;)- net zo vrolijk als de renners. Extra leuk vond ik de punten waar ze iets geks met de locatie hadden gedaan, zoals dit gezellige bord hier onder.

Finish en ontbijt

Na een kilometer of tien kwam de finish in zicht en deze vond ik een tikje teleurstellend. Geen juichende mensen, maar een opstopping bij de eindstreep. De medaille kreeg je door de drukte in je handen geduwd, en er waren geen “goed gedaans!” door de vrijwilligers. Toch wat jammer na zo’n anderhalf uur in beweging te zijn geweest;). Wat wel erg leuk was, was het ontbijtje dat bij de finish klaarstond. Alle renners kregen een appel, een krentenbol, chips, een suikerwafel, een mueslireep en pakje taksi en een blikje bavaria 0.0%. Super welkom, en binnen 2 seconden had ik alles op Afbeeldingsresultaat voor emoji png. Ik vond de Urban Trail echt een aanrader (Toby vond het trouwens tegenvallen :P) en ik hoop in augustus deze run in Breda te kunnen doen. Hoe leuk is trouwens de combinatie van dat startnummer met die medaille?!

Tijd: 1:24:57
PR: – Dit was mijn eerste 10km, dus die volgt;)
Volgende run:  Schenkelloop in Capelle aan de IJssel – 5 km

Comments
 • Marjolijn

  Tof! Stiekem wel een beetje jammer dat ik niet heb mee gedaan, maar die 10k red ik echt nog niet. Jij wel? Heb je alles gerend wat je kon rennen?

  • Ellis
   Marjolijn

   Het is gelukt! Op een heel langzaam tempo hoor, en het scheelt echt dat je telkens even stopt als je in een gebouw komt. Augustus is ie in Breda (;)). Wel weer op zondag. 🙁