Run for Kika – Rotterdam | Renverslag

Na de ladiesrun in Rotterdam stond er afgelopen zondag weer een hardloopevenement op de planning. Eigenlijk had ik vorige week nog De 10 km van Nederland willen rennen, maar door de hitte werd deze geannuleerd. Niet zo heel erg, want ik had wel zin om weer eens in normale temperaturen te rennen. Run for Kika is een hardloopevenement zonder wedstrijdelement. Er wordt geen tijd gemeten, het rennen is dus alleen voor de fun en het goede doel.  

Ik mocht een keertje pacen

Omdat er dit keer geen wedstrijdelement was, vond ik het niet nodig om op mijn snelst te rennen. Het leek me juist leuk om Joy een keer te pacen, en haar in een sneller tempo over de finish te coachen. Tijdens de Haagse Beemdenloop ontdekte ik hoe fijn het is om iemand naast je te hebben die je net een beetje sneller pusht, dus dit keer was ik die pacer! Aangezien Joy nog geblesseerd was, besloot ze dat ze graag 6:30 minuut per kilometer wilde lopen. Als ze dat vol zou houden zou ze in 32:30 over de finish komen en dat zou anderhalve minuut sneller zijn dan haar vorige evenement. Onze missie was geboren!

Sneller dan gepland

Het hele Run for Kika-evenement was heel anders dan de eerdere hardloopdingen waar ik aan meedeed. Ten eerste was het heerlijk weer, het was koel en het miezerde een beetje. Niet te vergelijken met die hitte waarin ik eerder dit jaar liep. Rustig haalde we ons startnummer op, deden we een rondje en sloten we aan bij de start. Omdat ik wist dat ik niet keihard ging rennen, stuiterde ik gezellig mee tijdens de warming-up. Ik sprong en zwiepte mijn armen in de lucht, en na een aantal gefaseerde startgroepen konden we van start. Een stukje sneller dan gepland, want de eerste kilometer liepen we in minder dan zes minuten. Leuk aan het pacen is, dat je niet jezelf in de gaten houdt, maar iemand anders. Daardoor liep ik op een lekker tempo en kon ik volop van de omgeving genieten. Tijdens de Haagse Beemdenloop kletste Toby mij de oren van het hoofd, nu deed ik dat bij Joy. Wat een leuke route!

Dansen, zingen en motiveren

Het publiek was minstens zo enthousiast als ik. Ik klapte en joelde mee met de mensen aan de kant en wat heb ik genoten van deze run. Het is zeker ook heel leuk om mee te doen aan zo’n evenement zonder wedstrijdelement. Ik vind het heerlijk om alles te geven, maar gewoon lekker lopen is ook heel fijn. Ik besloot een beetje te versnellen voor Joy na de tweede kilometer, met in mijn achterhoofd dat we altijd nog konden afzakken als dat nodig was. We zijn ook inderdaad een aantal keer teruggezakt, maar we bleven constant boven het geplande tempo. Het fijne aan dit tempo is dat ik bij elke foto enthousiast kon poseren, even rustig een bekertje water naar binnen kon klokken bij het drinkpunt en écht volop kon genieten van de muziek die voorbij kwam. De route was overigens veelal gelijk aan die van de Ladiesrun twee weken daarvoor, helemaal niet erg want het is een prima route. Richting de finish werden we heel enthousiast aangemoedigd door Toby en Maarten, en we zette nog een lichte versnelling in. Bij de finish werd een mooie medaille omgehangen en werden we verblijd met een flesje water en/of sportdrank. We hebben het weer gedaan, wat een fijne evenement. Run for Kika doe ik zeker volgend jaar weer!

Tijd: 30:30
PR: 28:10 bij de Haagse Beemdenloop Breda
Volgende run:  Urban Trail Den Haag – 10 km

Comments
 • zwartraafje

  Die eerste actiefoto is super leuk. Bij je vorige blogpost over de Lady Run vroeg ik me meteen af of er dan geen die-hard Potterhead in een roze Umbridge-outfit zou meelopen. Zo maar, voor de fun want in zo’n mantelpakje ga je natuurlijk geen persoonlijk record verbreken.

  • Ellis
   zwartraafje

   HAHAHHA 😛 Ik zal er aan denken volgend jaar;)

 • Daanhtt

  Haha wat leuk!