Percy Jackons en de Olympiërs – Zee van monsters

Bij het eerste Percy Jackson was ik iets teleurgesteld. Het hele verhaal was weinig verrassend, maar wat wil je, met een bekend verhaal als Percy Jackson. Ik kende elke wending al, zonder het verhaal ooit gelezen te hebben. Toch begon ik al snel in ‘Zee van monsters’, dus Percy had toch wel een zeker enthousiasme in me weten aan te wakkeren. EN TERECHT! Zee van monster is zó fijn.

Percy heeft nooit een momentje rust.
Percy Jackson heeft in de bliksemdief te maken gekregen met de duistere kantjes van het halfgodschap. Hij vocht met enge monsters en raakte betrokken bij verschillende complotten. In Zee van Monsters is dat grotendeels vergelijkbaar. We zijn nog maar net het boek begonnen, of Percy en nieuw karakter Tyson worden op hun school aangevallen door reuzen. Bam. Het avontuur is begonnen. Gelukkig is er altijd Kamp Halfbloed om naar terug te keren, maar daar lijkt de rust ook verstoort. Ondertussen is Grover tijdens zijn zoektocht ook in de problemen gekomen, dus voor ik het wist waren we al weer onderweg op een nieuwe tocht. En dan klaag ik soms dat ik nooit een momentje rust heb? Gelukkig ben ik geen dochter van een god. Al die gevaren en avonturen, en dat op die leeftijd. Dat laatste is meteen hetgeen wat het verhaal soms wat ongeloofwaardig maakt, Percy komt bij mij véél ouder over dan zijn werkelijke leeftijd. Wat er wel voor zorgt dat ik dit boek ook met veel plezier heb gelezen, ik heb me geen moment te oud gevoelt. Dus heel geschikt voor verschillende leeftijden.

DSC_5096

Hallo! Verrassing!
Naast spanning, actie, monsters en complotten zitten er ook de nodige verrassingen in het boek. Nu was ik al bekend met de afkomst van Tyson (Kijk nooit een film voor je het boek gelezen hebt. NOOIT!), maar die ander verrassing die ik al kende, zorgde toch voor de nodige verrassing. (Goed verhaal dit). Natuurlijk is er weer een rentree voor de slechteriken die we hebben leren kennen in het eerste boek, maar er zijn ook verrassende goede bedoelingen van hoofdpersonen die ik slechter had ingeschat. Een verhaal dat me dus op verschillende punten heeft verbaasd, op een goede manier. Extra bonuspuntje voor Regenboog, de hippocampus dat een combinatie is tussen dolfijn en paard, mét regenboogkleuren. Ik zou bijna mijn liefde voor eenhoorns vervangen. Bijna. ‘Percy Jackson en de zee van monsters’ is een boek dat heerlijk weg leest, met korte zinnen en grote avonturen.  Het eind van Zee van Monsters doet meteen verlangen naar het derde deel, de Vloek van de Titaan. Cliffhanger!

Hoewel het eerste deel van Percy Jackson me niet helemaal wist te overtuigen, ben ik helemaal fan na het lezen van dit tweede boek. Omdat de boeken geschreven zijn voor een jongere doelgroep leest het heerlijk weg, maar ook voor oudere lezers zitten er voldoende elementen in die het verhaal spannend en verrassend maken. 

Ben jij fan van Percy Jackson?>Percy Jackson en de Olympiërs 2 – Zee van monsters  – Rick Riordan – Van Goor – 14,95 – 256 pagina’s – eigen exemplaar

*In deze post is een affiliatelink verwerkt. Meer weten?

Comments