Penreview: Uni-ball Pin fineliners

Zaterdagavond gaf ik een workshop Bulletjournal aan 34 meisjestieners (tienermeisjes?!). Het was een hysterische, creatieve bedoeling, waar heel veel mooie creaties uitkwamen. Eén van die vrolijke dingen vroeg me de oren van het hoofd. Ze wilde weten waarom mijn gezicht haar bekend voor kwam, toen ze ontdekte waar ze me van kende, vroeg ze zich af waarom ik alleen over boeken blogde als ik zo’n mooie bulletjournal had. Sja, die wijsheid van tienermeisjes. Vandaag, op deze druilerige maandag een artikel over mijn favoriete fineliners van het moment. Het zijn niet de Faber Castells, niet de Staedtlers of de Micron fineliners. Ze behoren niet tot het lijstje grote merken, maar ze zijn wel ontzettend fijn. Ik heb het overrrr…

…Uni-ball Pin Fineliners

De meest fijne pennen en andere materialen ontdek ik onverwachts. Zo kocht ik deze set met vijf fineliners op zo’n dag dat ik lang moest wachten op mijn trein en niks mee had om mee te tekenen in mijn bullet journal. Ik liep voorbij de Pipoos, waar ik deze pennen spotte met 5,- korting. Ik verwachtte er niet al te veel van, maar dan zou ik in ieder geval iets hebben om mee te tekenen.

dsc_1487

Vijf diktes in een pakje

De set die ik kocht komt in 5 diktes. 0.1, 0.2, 0.3, 0.5 en 0.8 zitten in de set. Zelf maakt ik het liefst mini-tekeningetjes, dus dan komen vooral de dunnere varianten goed van pas, maar voor handlettering voor titels gebruikt ik de dikste varianten ook graag. De punt glijdt fijn over het papier, de inkt droogt supersnel en de kleur is prachtig diepzwart. De punt voelt een beetje stug, waardoor je ook op glad papier voldoende grip hebt en de dip heeft een transparant paneeltje, waardoor je meteen ziet welke dikte je te pakken hebt. De fineliners klikken ontzettend fijn in het hoesje (Hé, dat soort details zijn ook belangrijk!), en de prijs is fantastisch.

dsc_1491

In mijn Leuchtturm1917

Niet onbelangrijk natuurlijk is om te vermelden hoe deze pennen het doen in mijn Bulletjournal. In het kort: geen feathering (het “vrij-uitlopen-van-de-inkt” op het papier), geen bleeding (inkt die door het papier heen drukt, maar wel een beetje ghosting (inkt die je aan de andere kant ook kan lezen. Niet doorgedrukt, maar wel doorschijnend). Uni-ball pretendeert dat deze fineliners waterproof zijn, dus ze zouden niet uit moeten lopen als je ze combineert met bijvoorbeeld waterverf. Ik nam de proef op de som, en het is helemaal waar: hoewel het papier gaat bobbelen van het vocht, blijft de inkt perfect op zijn plaats. Wat een fijne pennen!

Een onverwachte aanwinst die uitliep op mijn favoriete fineliners van het moment. Wat een ontzettend fijne pennen, die voldoen aan alles wat ik belangrijk vind. Inclusief fijn prijsje. 

Comments