Over films: Inside Out, Tomorrowland, Paper Towns en Spectre

Films kijken is een perfect moment om even tot rust te komen, een ultieme ontspanning én iets waar je nog lekker over kan napraten. De afgelopen tijd keek ik een aantal films. Alleen, met vriend of met mijn lief. Hier lees je wat ik er van vond. 

Inside Out 

Een vriendinnetje van mijn nieuwe opleiding gebruikte de typetjes uit deze film als inleiding voor haar presentatie. Ze merkte op dat iedereen die deze film nog niet gezien had hem absoluut moest gaan kijken én dat ze zeker wist dat geen vrouw het droog zou houden. Ze had gelijk.

Disney Pixar’s new movie Inside Out is filled with wonderful, colourful characters - but one in particular leaves an impression. BING BONG. | We Need To Talk About Bing Bong From "Inside Out"

In eerste instantie verwachtte ik een heel andere film. Veel grappiger, minder emotioneel en meer geschikt voor mannen (zie trailer met man). Maar deze film is behoorlijk serieuze shit. Riley is een jong meisje die langzaam in een slechte mood zakt (jeugddepressie-alert!). Terwijl we zien hoe Riley’s gedrag is, hoe haar omgeving daarmee om gaat en wat voor gevolgen dat weer heeft, zien we ook wat er gebeurt in haar hoofd. Want daar wonen drie typetjes die al haar acties besturen. Joy, Sadness, Disgust, Fear and Anger hebben allemaal een belangrijke rol, maar Joy bestuurd de boel het meest. Ondertussen gebeurt het ene na het andere ongeluk en Joy raakt de controle helemaal kwijt. Eh-ow! Er zit zoveel emotie in deze film, ik ben echt een jankerd, maar bij deze film heb ik zó veel moeten huilen. Wauwie. Wat een vet mooie animatiefilm!

Inside Out ~ Bing Bong. Yes. I cried. WHO'S YOU FRIEND WHO LIKES TO PLAY?! BINGBONGBINGBONG! D,::

Mijn favoriete karakter is , naast Bing Bong natuurlijk, trouwens Sadness. Ze is zo.. Sad. En schattig. Daar zou ik wel zo’n funko pop van willen. *verlanglijstjes-alert*

Tomorrowland

Toen ik een tijdje geleden zó moe was, dat ik alleen als een gestresst gansje door de kamer gakte, zetten Vriend Lief me met een kop thee, Tony Chocolonely en een dekentje voor de tv. Hij had Tomorrowland voor me opgezet. Niet de meest geniale film die ik ooit zag, maar wel zeer vermakelijk. Deze film gaat over een intelligente tiener die toegang krijgt tot een speciale wereld alleen voor de meest bijzondere mensen. Deze uitblinkers vormen een wereld waar alleen maar unieke, inventieve en bijzondere dingen gebeuren. Jaren geleden was er ook al zo’n tiener, maar die is een beetje een gekkie geworden. Want er blijkt toch iets een beetje mis te zijn in Tomorrowland. Samen gaan ze dit bestrijden. Een prima film voor zo’n avond als ik had. Niet te ingewikkeld, gewoon rustig kijken met wat actie en spanning en een bevredigend eind.

Paper Towns

Een paar dagen geleden schreef ik al over Paper Towns. Een interessant boek, maar als je niet in de filosofeer-mood bent kan het ook best wat saai zijn. In de film vond ik dit helemaal lastig, want er is geen ruimte voor die momentjes uit het boek die ik juist interessant vond. De denkmomentjes zeg maar. Paper Towns is best een lastig verhaal en zeker om te verfilmen. Ik vond het een wat minder geslaagde film, het was een ontzettend lange zit en het verhaal wist me niet echt te boeien. Nee, dit zou ik niet aanraden.

“What a treacherous thing to believe that a person is more than a person.” — Paper Towns John Green:

Spectre

Ik ben eigenlijk geen enorme James Bond fan. (Al heb ik mijn kat wel naar de bond-girl Vesper Lynd vernoemd). Maar Spectre. Spectre is geweldig. Het verhaal is top, de actie zit er lekker in, het is meeslepend, spannend en ik vond het gewoon helemaal leuk. Mijn zusje zat naast me in de film en ze moest echt giechelen om mijn meeleef-gedrag. Spectre is een ontzettend goeie Bond! Ga hem zeker zien!

Ik zag de afgelopen tijd twee geweldig leuke film en twee films die ik wat minder vond. Een prima score toch? Heb jij nog een aanrader gezien de laatste tijd? 

Comments
 • Thyrze

  Haha wat grappig! Ik heb laatst een Sadness funko-pop gekocht omdat ik haar ook zo leuk vond! Geweldige film <3

  • Ellis
   Thyrze

   Team sadness!

 • Charelle

  Ja Inside Out is echt geweldig! Ik had hem inderdaad ook minder emotioneel verwacht, dus dat was wel verrassend! Paper Towns vond ik juist wel erg leuk, maar ik heb meerdere negatieve recensies gelezen, dus dat wisselt kennelijk nogal. Je hebt me ook nieuwsgierig gemaakt naar Tomorrowland, binnenkort eens kijken!

 • Madelon

  Van Paper Towns zou ik het boek juist niet aanraden maar de film wel iets meer, haha.
  En Inside Out wil ik ook graag kijken! Ik zou hem samen met iemand gaan kijken, maar we moeten nog even een datum prikken, haha.

  • Ellis
   Madelon

   We zouden het ook een keer met elkaar eens zijn 😉

 • Michelle

  Jammer dat de Paper Towns film zo tegenviel! Ik heb boek pas aangeschaft, dus die ga ik sowieso binnenkort lezen. Daarna kijk ik wel of ik de film wel of niet ga kijken.

 • veerlez

  Inside Out is echt een geweldige film! Paper Towns vond ik ook niet zo fantastisch! De andere 2 heb ik nog niet gezien, dus ik ben benieuwd! 🙂

 • zwartraafje

  Sadness staat bij ook op de Funko Wishlist zodra ik hoorde dat er funko dolls uitkwamen van deze personages. Ik zag de film met mijn schoonzusje in de cinema én vond hem echt geweldig goed. De laatste tijd komt het er maar zelden van om films te zien. Snowpiercer zag ik op aanraden van Vanessa en die vond ik echt heel goed. De Minions gaven me dan weer een erg vrolijk gevoel.

 • Vivian | The Book Review

  Inside Out en Paper Towns wil ik nog zo graag zien!

  • Ellis
   Vivian | The Book Review

   Inside out is zo leuk!