Ellis vs. de perikelen rondom een Oreo cheesecake

& haar liefde voor Simon. Die morgen volgt.


Sommige pakketjes zijn leuker dan anderen. Ik word ontzettend blij van een boek bij de post. Nog net iets blijer word ik als ik een boek met de post krijg met een begeleidend briefje. Maar echt super enthousiast word ik van pakketjes zoals deze. Een boek, een tas, buttons en … een uitdaging. Ik ben gek op uitdagingen, maar ik beet wel even op mijn onderlip toen ik de begeleidende brief las. Een cheesecake moest ik bakken. Niet zomaar een cheesecake natuurlijk, maar een oreo cheesecake. Auch. Dat leek me vallen onder de recepten voor gevorderden. Ik deed een poging en die taart werd verdomde lekker. Pas maar op, dit is een bakkoninginnetje in de making!

DSC_5797

Oh en ook nog dit:

 • Benodigdheden: 600 gram Mon Chou (of Roomkaas).
 • Whut? 1,05 per pakje Mon Chou? Ik heb 6 pakjes nodig! Hoe duur is roomkaas? Is zuivelspread ook roomkaas? En is Philadelphia dan zuivelspread of roomkaas? Oh kijk, deze is maar 70 cent per pakje. Die neem ik! Wacht.. Nee. Dit is met kruiden. Dat is vast niet de bedoeling. Oke.. Nou, 6 pakjes Mon Chou it is.
 • Terwijl ik mijn cheesecakevulling druk aan het mixen ben
  “Schat? Wat ben jij nou aan het doen? Je weet toch wel dat je cheesecakebeslag niet mag mixen? Dan wordt het beslag veel te luchtig en gaat je cheesecake scheuren. Je moet het spatelen. Heb je nog nooit een cheesecake gemaakt?” NEE! Dat wist ik niet! En waarom weet jij dat wel? Je bent verdorie een ICT-er, geen meesterbakker! (Uiteraard had hij wel gelijk. Mijn taart had scheuren. Thank god for oreo’s! Niemand die mijn scheuren ziet)

Voor iedereen die nu lekkerbekkend naar het scherm kijkt: het recept dat ik heb gebruikt is van Culy.nl . Veel bakplezier!

 

 

 

Comments
 • Lieke

  Hahaha die Koen :’D Ik wilde zelf ook een keer een cheesecake maken totdat ik erachter kwam hoe duur monchou/roomkaas is inderdaad – niet cool ._. Maar de jouwe was erg lekker!

  • Lieke
   Lieke

   En ik vind boter er ook altijd zo super lekker uit zien xD Moet me altijd inhouden om niet een stukje te proeven.

 • zwartraafje

  Voor iemand die zegt dat ze geen bakprinses is vond ik jouw taarten er toch allemaal geweldig uit zien op je feestje hoor. Ik ben trouwens nog steeds een beetje boos op mezelf omdat ik niet van deze taart heb geproefd. Oh en wat die roomkaas betreft … ik koop die gewoon bij Aldi. Zal je zo meteen is een foto doorsturen want er staat denk ik nog wel een pakje in de koelkast. Die kost een pak minder en mijn roomkaas brownies en taarten zijn er echt niet minder lekker om. Vroeger plette ik mijn koekjes voor taartbodems ook op die manier. Al deed ik ze wel in een plastic diepvriestasje omdat ik schrik had dat ik te hard zou meppen en vervolgens de kruimels door heel de keuken zou laten vliegen. 😉
  zwartraafje onlangs geplaatst…Boeken die me niet bevielen in 2015My Profile

 • Esmee

  De taart was heerlijk! <3
  Esmee onlangs geplaatst…IJs en Steen (Fire & Flood #2) – Victoria ScottMy Profile

 • Maaike

  Haha, ik vind boter er juist extreem vies uit zien, maar dat komt omdat ik het ook niet lust. Niet op brood, maar ook niet los – ik heb een keer een klein klontje gegeten nadat ik per ongeluk afwasmiddel had gegeten, want dat scheen dan goed te zijn of zo. Laaang verhaal. Hoe dan ook: gadver, haha. Wel een heel leuk filmpje! Kan je helaas niet helpen met je roomkaasprobleem, want ik twijfel ook altijd of zuivelspread nou wel of niet kan…
  Maaike onlangs geplaatst…Recept: Gevulde aubergine met linzen en granaatappelpitjesMy Profile

 • Sofia

  Oehh dat ziet er heel lekker uit!! Ik heb nu erg veel zin gekregen om hem zelf te gaan bakken, maar het precieze recept/benodigheden is mij nog niet helemaal duidelijk. Misschien kan (je een foto van) het recept van BB op je blog zetten zodat wij deze ook kunnen bakken?

  • Ellis
   Sofia

   Je hebt helemaal gelijk! Dat ben in gewoon vergeten 😮

   • Sofia
    Ellis

    Haha, niet erg. Misschien kan het nu nog? Ik ben donderdag namelijk jarig en wil hem graag bakken 😉

    • Ellis
     Sofia

     De link staat onderin het artikel!

 • Madelon

  Je cheesecake was wel echt heel lekker!
  Madelon onlangs geplaatst…Een ‘ode’ aan de boekblogvriendschappenMy Profile

 • Story addict

  Haha, toevallig heb ik vorige week dezelfde perikelen meegemaakt! Ik stond ook met lichte paniek in mijn ogen voor het koelvak: welke kruidenkaas kan ik nemen?! Daarna ook maar voor de echte Monchou gekozen, om zeker te weten dat ik ‘t daarmee niet meer kon verpesten :p
  Story addict onlangs geplaatst…#TheQuoteChallenge, numero tresMy Profile

 • Joost (NerdyGeekyFanboy)

  Jouw haar zit in elke video fantastisch Ellis
  Jouw haar <3
  Joost (NerdyGeekyFanboy) onlangs geplaatst…Filmrecensie: Spirited AwayMy Profile

 • Milou

  Je filmpje is zoo leuk haha