Nieuw in februari 2018 | Ik kijk uit naar.. (2/2)

Vandaag laat ik jullie het tweede deel zien van de boeken waar ik naar uitkijk in februari. Vooral in dit tweede deel zitten een aantal heel ander soort boeken. Ik ben of dit tweede deel van nieuw in februari jullie ook aanspreekt. Gister zag je deel 1!

1. Vanaf nu wordt alles beter – Maartje WillemVanaf nu wordt alles beters

Zonder de goede adviezen van Oprah voelde Maartje toch een gat in de markt. Om dat gat te vullen besloot ze dit boek te schrijven, vol met de beste adviezen voor al die momenten waarop je even met de handen in het haar zit. Ik ben heel benieuwd naar het advies van Maartje voor het gebruik van instagram, want man, dat vind ik toch een levenskwestie xD.

Het boek van Emma2. Het boek van Emma – Emma Reyes

In het rijtje van “ik wil eens wat anders proberen” vond ik het boek van Emma. Een waargebeurd verhaal over een bewogen jeugd in Bogotá. Opgroeien in een weeshuis en dan als kunstenares in Parijs eindigen. Als dat geen interessant leven geweest moet zijn.

3. Melk en Honing – Rupi Kaur

Eén van mijn favoriete instagram poeten wordt vertaalt. Rupi Kaur schrijft prachtige, rauwe, krachtige en toegankelijke gedichten over pijn, vrouw zijn, opstaan na trauma, veerkracht en meer interessante onderwerpen. Ik las dit boekje al in het engels en het is nog altijd een favoriet. Een vertaling, dat maakt me nieuwgierig. Want valt zoiets goed te vertalen?

I'll push you4. I’ll push you – Patrick Gray

In dit rijtje ook twee boeken over Santiago de Compostela. I’ll push you is waarschijnlijk de meest hartverscheurende van de twee. Twee vrienden, waarvan één in een rolstoel, gaan samen deze tocht lopen. Zo’n boek om je over te verwonderen en ook een beetje bij weg te dromen. Ik ben heel benieuwd naar de reis van deze twee mannen.

Camino5. Camino – Graeme Simsion & Anne Buist

Ag, die Graeme Simsion. Als hij iets schrijft wil ik het gewoon lezen. Deze man heeft een plekje in mijn hart verovert die keer dat hij mijn boek signeerde. Ook dit boek gaat over Santiago de Compostela, maar dan waarschijnlijk op een heel wat grappiger en luchtiger manier.

Verlangen naar verbinding6. Verlangen naar Verbinding – Brene Brown

Nu ik de non-fictie boeken heb hervonden, ga ik ook meteen helemaal los. Maar dit boek van Brené Brown is waarschijnlijk degene die me het meest aanspreekt deze maand. Deze auteur heeft me al een aantal keer weten te raken met haar boeken, en het thema van haar nieuwste boek spreekt me weer ontzettend aan.

DeDe avonturen van een jonge bioloog avonturen van een jonge bioloog – David Attenborough

Als we dan boeken gaan uitkiezen buiten mijn comfortzone: een boek van ‘s werelds bekendste bioloog; David Attenborough. Hoewel ik normaal niet zo snel dit soort boeken oppak, trekt dit me wel erg. Want wie heeft er nu zo’n leven als deze man? Daar moet ik bijzonder interessant verhaal achter zitten!

Gister zag je al het eerste deel van de nieuwe boeken in februari waar ik naar uitkijk.

Zit er een vandaag een boek dat jij zou willen lezen? 

Comments
 • Dingen Die Fijn Zijn

  Brené én Rupi!!!
  Dingen Die Fijn Zijn onlangs geplaatst…Tournée MinéraleMy Profile

  • Ellis
   Dingen Die Fijn Zijn

   Jouw reactie kwam in mijn spamfilter:O

 • zwartraafje

  Die vanaf nu wordt alles beter lijkt me een leuk boekje. Dat van Instagram herken ik trouwens wel een beetje. Ik vind het leuk om foto’s van boeken te trekken maar die passen dus totaal niet bij elkaar waardoor mijn feed één grote chaos lijkt in plaats van een mooi samenhangend geheel. Langs de andere kant vind ik het ergens wel fijn dat ik me niet aan een specifiek kleurenpalet moet houden want hierdoor heb ik wel meer vrijheid qua foto’s. Ik trek gewoon die foto die ik zelf leuk vind.

  Ik vind het heerlijk dat poëzie tegenwoordig heel eenvoudig mag zijn. Zelf hou ik enorm van de eenvoud van Bart Moeyaert zijn gedichten. Net door de toegankelijkheid ervan. Ook de gedichtjes van Lars spreken me aan. Eigenlijk moet ik echt weer wat meer op zoek gaan naar poëzie.

  Die anekdote van Graeme Simsion is zo leuk. Eigenlijk heb ik niets meer van hem gelezen sinds de twee boeken van Het Rosie Project.

  • Ellis
   zwartraafje

   Ik ga meteen die Bart Moeyaert eens googelen. Ken ik niet :O! xD

 • Daan

  Dat boek van David Attenborough lijkt me ook wel interessant!

  • Ellis
   Daan

   Team David Attenborough!