Losgelaten

Je hebt van die boeken die het op Goodreads helemaal niet bijzonder goed doen. Toen ik op Goodreads aankruiste dat ik in dit boek begonnen was, had het een gemiddelde waardering van 3 sterren. Dat is helemaal niet zo veel en eigenlijk verbaast me dat. Losgelaten is een boek dat gaat over zes jongeren die allemaal ontvoogd worden door hun ouders en samen in een villa komen te worden. Ik geef toe, dat is een beetje ongeloofwaardig. Maar daartegenover staan een hoop heel geslaagde ingrediënten.

Zes tieners in een huis, dat belooft wat!
Losgelaten draait om zes tieners die allemaal een eigen POV hebben. We beginnen het verhaal met Grace (het brave meisje) en Candace (de diva). Deze twee stiefzusjes besluiten om, voor mij onbegrijpelijke redenen, zich te laten ontvoogden. Echt, ik volg hun redenen niet. Maar vind ik dat uitmaken? Nee! De meiden zorgen namelijk meteen voor een lekkere dosis mysterie in het verhaal die het hele boek voortduurt.
Na het eerste hoofdstuk wordt ook Paolo geïntroduceerd (de bad boy of de ritselaar), maar hij is niet half zo interessant als de andere mannelijke bewoner van het huis: John-Michael. Paolo is de casanova in het huis, terwijl John-Michael de homo met een geheim is. Ik zeg: skip Paolo en geef ons meer John-Michael.
Tot slot hebben we nog Maya (de hacker?!) en Lucy (de rockbitch). Zes ontzettend gevarieerde personages, met allemaal hun eigen geheimen. Geheimen. Lekker. Het hele boek voelt heerlijk mysterieus en soms is het ook heel onduidelijk wat nu eigenlijk de bedoeling van het verhaal is. Het kabbelt een beetje geheimzinnig voort. Al snel komt de lezer tot de ontdekking dat er iets is met een moord die in de doofpot wordt gestopt, maar hoe komt dat allemaal samen bij de bewoners van het huis?!

En dan die mysterieuze telefoontjes
Naast de voortkabbelende verhalen en geheimzinnige gedachtes van onze zes tieners, zijn er nog bepaalde telefoontjes die regelmatig terugkomen. Deze gesprekjes maken de spanning van het boek nog meer aanwezig. Want wie belt er toch? En wie is nou die mol? (om het maar zo stellen zonder te spoileren). En waarom zijn die meiden zo obsessief benieuwd naar het leven van de anderen?
Losgelaten is overduidelijk een eerste deel uit een trilogie, want het boek eindigt met een aardige cliffhanger. Eigenlijk is er in dit deel niet eens bijzonder veel gebeurt, maar we hebben de zes hoofdpersonen goed leren kennen en dat maakte het verhaal geen moment saai. Een aantal geheimpjes zijn al boven tafel, maar de komende twee boeken beloven nog een hoop interessante wendingen. Wat me wel een klein beetje tegenstond is het volwassen gedrag van de hoofdpersonen. Hoewel het allemaal nog tieners zijn gedragen ze zich helemaal niet naar die leeftijd. Ze komen allemaal heel verantwoordelijk over en er is helemaal geen sprake van wilde feestje of grensverleggend gedrag. Was is dan zo’n wilde tiener vroeger?

Losgelaten is mij bijzonder goed bevallen. Normaal ben ik geen fan van boeken met meerdere POV’s, maar in dit boek pakt het heel goed uit. Ik heb iedereen goed leren kennen en door de afwisselende hoofdpersoon wordt het mysterie nog wat opgevoerd. Ik ben zeer benieuwd hoe het nou precies met die geheimzinnige moord. Een geslaagd eerste deel!


Losgelaten – M.G. Reyes – Harper Collins – 15,- – 357 pagina’s – recensie-exemplaar*

*Dit boek heb ik ontvangen van uitgever Harper Collins. Dit heeft natuurlijk geen invloed op de inhoud van dit artikel. Daarnaast is in deze post een affiliatelink verwerkt. Meer weten? 

Comments
 • Madelon

  Hmmmm, het verhaal klinkt wel heel vet, maar met 6 POV’s haak ik toch echt af xD

  • Ellis
   Madelon

   Het is heel goed te doen hoor. Lijkt helemaal niet op Endgame toestanden.

 • hetboekenik

  Ik ben benieuwd om het te lezen, maar als je geemancipeerd bent, verwacht ik toch een wat volwassener ingesteldheid. Mss dat ze daarom ook wat volwassener zijn?

  • Ellis
   hetboekenik

   Ja, dat zou inderdaad een verklaring kunnen zijn! Al worden ze wel om de meest idiote redenen geëmancipeerd (Juist vooral vaak omdat ze er een potje vna maken ^^)

 • Vivian | The Book Review

  Wauw, ik vind het eigenlijk best wel heel goed klinken!

  • Ellis
   Vivian | The Book Review

   Nou hé. Het was ook gewoon heel leuk!

 • Lieke

  Dit boek ligt ook nog op me te wachten! Ik was er al nieuwsgierig naar, maar nu wil ik het al helemaal lezen, haha :p

  • Ellis
   Lieke

   Ik zeg doen!

 • Michelle | Chelles-Blog.nl

  Leuke review en leuke blog heb je!