Mijn literatour in 7 foto’s

Literatour begint nu echt een dingetje te worden. Dé boekenweek voor young adults werd dit jaar voor de tweede keer georganiseerd en dit jaar merkte ik daar gelukkig echt wat van. Internationale auteurs kwamen naar Nederlands, het ene na het andere feestje werd georganiseerd en ik ben een hele stapel goodiebags rijker. Even een korte terugblik.

1. Het begon allemaal met Yalbal

Literatour werd dit jaar ‘feestelijk’ afgetrapt met de uitreiking Dioraphte literatour prijs. Ik zet feestelijk tussen haakjes, want het feestje was een tikkie lafjes. Uiteraard was het wel kei-gezellig met mijn lieve vriendjes en vriendinnetjes én kregen we een fijne goodiebag.

dsc_1243

2. Toen mocht ik Laure Eve interviewen

Als je met zo’n vrouw als Laure Eve of de foto gaat, kan je er van uit gaan dat je er zelf als een verschrikking opstaat. Zo ook deze foto. Geen idee waarom ik mijn buik vasthoudt alsof ik zwanger ben, maar het was in ieder geval erg leuk om Laure te mogen interviewen. Ik had haar boek nog niet uit (schaam), dus we besloten een spel de spelen en ik gaf haar een cadeautje. Wat ze weer op instagram deelde, hoe leuk is dat.

wp-1476280886793.png

3. Ik hoste één van de teams bij de YA-pubquiz

Blossom Books organiseerde in Den Haag een pupquiz voor YA-liefhebbers. Bloggers mochten zelf een team samenstellen door het plaatsten van een oproepje op de blog. Dat deed ik en voor ik het wist had ik een kanjer van een team bij elkaar gesprokkeld. Extra leuk vond ik dat mijn zusje ook meedeed, die vervolgens alle Harry Potter vragen goed had.

wp-1476282606024.png

4. In Utrecht dronk ik thee met Kass Morgan

Op een druilerige maandagmorgen dronk ik thee met Kass Morgan in Utrecht. We hadden het over de beste boeken om kinderen aan het lezen te krijgen, onze eigen favoriete boeken, startstruck zijn en nog veel meer. Kass Morgan is leuk!

wp-1476282633801.png

5. Ik at borrelhapjes met de zusjes van Gastel

dsc_1283

Harper Collins organiseerde in Breda een bloggersborrel met Chantal en Priscilla van Gastel.Voorafgaand aan de borrel sprak ik af met Esmee om te lunchen en bij te klesten, dus we zaten veel al veel te vol voor we aan alle hapjes begonnen. 🙂 Het was super eng om ‘zomaar’ naast Chantal van Gastel te gaan zitten, maar wat was het gezellig!

6. Ik ging lunchen met Alex Gino

dsc_1305

George is echt zo’n boek dat wat mij betreft een gat vult in het boekenlandschap. Een heel normaal verhaal met een heel bijzonder hoofdpersoon. Alex Gino zelf is ook zo’n bijzonder persoon. Het lunchen was gezellig, maar soms ook heel spannend. Om de middag af te sluiten maakte we nog deze gekke foto. Jep. Crazy.

7. En ik sloot de week af met hapjes en sapjes

dsc_1324

Het laatste event van Literatour was voor mij hapjes en sapjes. Een heel informeel event, waar de auteurs gewoon ‘in het wild’ rondliepen. Een tikkie spannend weer, want dan moet je dus zelf met ze gaan kletsen. Gelukkig waren er heel veel lieve anderen die me af en toe even een duwtje in de rug gaven. (GAAAA NOUUUUU!). 😉

*Plus de bonusafsluiting: schminken!

Afgelopen zondag was het kinderboekenweekfeest in Rotterdam en ik mocht daar de hele dag kinderen schminken. Heel erg leuk, maar ook ontzettend pittig. Na een aantal uur voelde het alsof ik de halve wereld geschminkt had, maar ik heb ook heel veel kindjes ontzettend blij gemaakt met vrolijke gezichtjes. Daar deed ik het natuurlijk allemaal voor.

29936337960_afc5e878bd_o

Literatour was echt intens druk, en na afloop had ik een complete help-nu-moet-ik-alles-inhalen-dip. Maar het was het helemaal waard!

Heb jij iets bijzonders meegemaakt met Litartour?

Comments