Liefde voor Sinterklaas

Ik vind Sinterklaas, ook op 27-jarige leeftijd, nog altijd één van de leukste familiefeesten. Zo niet het allerleukste feest van het jaar. Dat heeft niks te maken met zwarte, paarse, roze of stroopwafel pieten, maar des te meer met de sfeer, de leuke liedjes en het geven van stiekeme cadeautjes. Iets leuks doen voor elkaar en daar een feestje van maken maakt mij eigenlijk veel gelukkiger dan elk ander feest. Het heeft niet het verplichte van kerst, niet het ongebrijpelijke van pasen (wat vieren we precies) en niet die dubbele boodschap van valentijn (Een geliefde vinden is je levensdoel). Nee, sinterklaas is gewoon precies goed. Gezellig, maar van korte duur. Met cadeautjes voor iedereen en aanpasbaar aan iedere situatie. Dit zijn mijn favorieten van dit gezellige kinderfeest.

Mijn favoriete sintmuziek
Zonder twijfel is de sinterklaas-cd van V.O.F. de Kunst mijn allerste favoriet. De hele cd is gewoon heel gezellig, maar een paar liedjes springen er echt uit. Zo vind ik “Witte Zwarte Pieten” héél leuk. Het is niet het meest geschikte liedje in deze tijd, maar het is heerlijk catchy en de tekst is gewoon heel grappig. De Sint vindt zijn Witte Zwarte Pieten heel onaardig. Als we dat eerder hadden geweten;)
Maar nog leuker vind ik “Het paard van Sinterklaas”. Zo’n liedje dat ontzettend in je hoofd blijft zitten, waarvan de tekst heel erg leuk is en wat zelfs in de zomer leuk is om te zingen. Ik heb dit liedje al menig peuter aangeleerd en ik ben niet van plan daar snel mee te stoppen.

De beste sintsnack
Hoe gek ook, van sinterklaassnacks hou ik écht niet. Pepernoten, chocoladeletters of marsepein. Mij maak je er allemaal niet blij mee. Wél lekker vind ik amandelletters of banketstaat (en dan het liefst warm uit de oven) en voor deze chocoladeletter maak ik graag eens een uitzondering op mijn ik-heb-niks-met-chocola-beleid. Blauw voedsel met bubblegumsmaak is sowieso het allerbeste. En chocomelk met mini-marshmallows natuurlijk. Dat is ook een feestje.

Letter bubblegum

Mijn favoriete sintcadeautje
Vriend Lief kreeg nog niet zo lang geleden een heel fijn cadeautje in zijn schoen. Geheel in stijl met (slecht) gedicht en passend inpakpapiertje. Dit is zéker de favoriet van tot nu toe, maar 5 december is natuurlijk nog niet geweest. Wie weet volgt er nog iets héél leuks 😉

PicMonkey Collage sint

Favoriete sintactiviteit

Cadeautjes kopen én inpakken! Zo leuk, zo’n mooie jute zak vol met vrolijke cadeautjes xD

DSC_4777

DSC_4778

Mijn favoriete sinterklaasserie

Eerlijk gezegd ben ik er al weer een tijdje uit (joh;)) En voor mij ook geen sinterklaasjournaal of ander hedendaags pietenprogramma. Maar vroeger was ik gek op het sinterklaasprogramma met Bart Peeters op de belg. Ik vond deze sint zó lief, en wat magisch dat hij haar daar in dat grote Sinterklaaskasteel woonde.

En dan nog een favoriet..
Iets waar ik ook helemaal gek op ben zijn sinterklaaskaartjes. Ieder jaar roep ik al mijn postcrossingvriendjes en vriendinnetjes op om me mooie Sinterklaaskaarten te sturen en ik vind ze iedere keer geweldig. Ik weet niet waarom, maar ze doen me gewoon veel meer dan bijvoorbeeld kerstkaarten. Ik ben benieuwd of ik over een jaar of 10 ook Sinterklaaskaarten heb met anders gekleurde pietjes. Dat lijkt me leuk, om te zien hoe ook dit soort afbeeldingen mee veranderen met de tijdsgeest. 🙂

DSC_4790

Wat is jouw favoriet uit de sinterklaasperiode? 

Comments
 • Lilian

  Die blauwe chocoladeletter lijkt me vreselijk, volgens mij ben ik daar zo misselijk van :p

  • Ellis
   Lilian

   Blauw eten is de bom:P Maar mijn Jamin had hem niet, dus ik heb hem nog niet kunnen proberen.

 • Charelle

  Ah wat een leuk idee die Sint kaarten via Postcrossing! En je hebt helemaal gelijk, Sinterklaas is en blijft een heel bijzonder feest! (:

 • zwartraafje

  Ik vind het eigenlijk best wel jammer dat Sinterklaas hier in België alleen maar voor de kinderen telt. Tot daar die extra motivatie om het hele jaar uiterst braaf te zijn. 🙂 Hier dus geen Sint-kaartjes of liedjes, geen gedichtjes en onverwachte cadeautjes. Wel chocolade, want die kreeg mijn echtgenoot gisteren op het werk.

  • Ellis
   zwartraafje

   Jammer! Niets zo leuk als onverwachte cadeautjes en gedichtjes;) Maar wel weer fijn, die chocolade!

 • Mel@thedailyprophecy

  Ik ben veel te dol op het Sinterklaas snoepgoed. Marsepein, letters, kruidnootjes, pepernoten, taaitaai: het gaat er bij mij met gemak in! Dag Sinterklaas was altijd mijn favoriete programma en ik vind het nog steeds vermakelijk om naar te kijken.

  Sinterklaas heeft nog steeds iets magisch en ik vergeet gewoon de hele zware pieten discussie.

 • Marcia

  De Sinterklaas liedjes van V.O.F. De Kunst zijn echt fantastisch <3 Zelf vier ik echt al jaren geen Sinterklaas meer, maar deze liedjes kunnen me nog altijd blij maken 😀

 • Madelon

  Haha, wij hebben die Sinterklaas-CD van VOF de Kunst en wij draaien die aaaaaltijd op pakjesavond. Het zal je vast niet verbazen dat ‘Het paard van Sinterklaas’ uiteraard ook mijn favoriet is, haha.

 • Saskia

  Hoi, te gek blog. Ik vroeg me af hoe duur die Jamin Letter is. Het lijkt me een onwijs leuk cadeau ik heb er nog nooit van gehoord. Alvast bedankt.

 • Bibiane

  Dag Sinterklaas, iets beters bestaat er gewoon niet 🙂 Ik zag onlangs een interview van Bart Peeters nu met de Sint ivm zijn film 🙂 hilarisch

 • Lieke

  DAG SINTERKLAAS! OMG. DAT IS NOG STEEDS ZO COOL <3

 • robin

  omg die funko pop <3 zo cute

 • Mijn fantastische geheime Sinterkerstman | Cinderellis

  […] ben. Een persoonlijk gedicht, een persoonlijk cadeautje en ook nog eens allemaal in het thema van Sinterklaas. En als de jankerd die ik ben, moest ik om dit hele geheel van “Alles-wat-ik-leuk-vind” […]