Leontien Ladiesrun | Renverslag

Helemaal aan het begin van mijn “hardloopcarriere” vroeg Joy me of ik een aantal wedstrijden met haar wilde lopen. Eentje daarvan was de Leontien Ladiesrun. Geen 5 kilometer, zoals we toentertijd liep, maar 7 en een beetje. Het is dat ze het al een halfjaar van te voren voorstelde, want anders had ik me nooit kunnen voorstellen dat ik ooit meer zou kunnen rennen dan 5 kilometer. Maar afgelopen zondag was het dan écht zo ver. We gingen 7-en-een-beetje kilometer rennen.

Samen aan de verkeerde start

Het was al weer een tijdje geleden dat Joy en ik echt een wedstrijd samen liepen, ons tempo komt niet helemaal overeen. Maar deze wedstrijd had ik beloofd bij haar te blijven. (De laatste keer was bij de Run for Kika). Toen we onze startnummers, na een flinke zoektocht naar de juiste stand, hadden opgehaald, kon het avontuur beginnen. Een avontuur met triple L, want mijn naam op het startnummer was met drie L-en geschreven. Elllllllllllllis. 😉 Dat was trouwens niet het enige wat niet helemaal goed ging. Het was nogal koud afgelopen zondag, dus Joy en besloten het startvak alvast op te zoeken. De presentator was al aan het aftellen “nog vijf minuten!”, wat ik een beetje gek vond. Aangezien de start pas 15 minuten later was. Maar natuurlijk dacht ik daar verder niet uitgebreid over na. Tot we over de start waren. Want toen realiseerde ik me ineens dat de 10 kilometer tien minuten eerder startte. Oeps. Joy en ik waren dus per ongeluk bij de tien kilometer gestart, terwijl we 7-en-een-beetje al een uitdaging vonden. Leuk.

Charmanter worden de foto’s niet deze run.. 

Eind goed, al goed en als één van de eerste bij de finish

Omdat ik met Joy meerende was deze race voor mij echt heerlijk. Ik rende lekker rustig, en kon genieten van de mooie omgeving. Want wat is het een mooi rondje, daar bij die Leontien ladiesrun. Bij elke kilometer was er een echt Leontien-bord met een gezellig quote, maar verder was het vooral heel rustgevend onderweg. Het waterpunt kwam pas bij 5 kilometer, dus toen besloot ik even rustig twee bekertjes water te drinken. Dat was een goed idee, want na die 30 seconden rust voelde ook Joy zich wat opgeknapt en konden we even goed versnellen. Niet lang daarna ontdekte we dat we de route voor de 7-en-een-beetje nog konden volgen, dus dat was een kleine meevaller. De laatste kilometers waren daardoor echt een feestje, publiek verzamelde zich en klapte ons tegemoet. Zo leuk als de mensen langs de kant enthousiast zijn. Met een fanatieke sprint kwamen we over de finish, waar ze nog even dachten dat we een prijs hadden gewonnen (omdat we dus in het verkeerde startvak waren begonnen). Niet dus. We kregen een flesje proteïnedrank, een yoghurtje, een neutrale-maar-leuke medaille en een kleine goodiebag. Helaas was er niets om even goed te hydrateren, geen water of sportdrank. De Leontien Ladiesrun was echt een leuke run, maar hier en daar mag er organisatorisch wel iets verbetert worden. Leuke route, gezellige sfeer, maar een flesje water en wat meer toelichting over startvakken/ophalen etc. was wel op zijn plaats.

Tijd: 46:30
PR: Eerste -en enige?!- keer deze afstand.
Volgende run:  Vredesloop Den Haag – 5 km

 

Comments