Wat ik las in januari 2018 | mini-reviews

Aan het einde van elke maand, of aan het begin van een nieuwe maand laat ik je zien welke boeken ik las in die maand en vertel ik je kort wat ik er van vond. In januari kwam mijn leesflow eindelijk weer op dreef. Ik las zeven boeken, dus als ik zo doorga haal ik die leesuitdaging zeker. Dit is wat ik las in januari. 

Achter de regenboogSolomonica de Winter – Achter de Regenboog
Het eerste boek dat ik las voel in het straatje: “kies eens wat anders”. Ik struinde door de bieb en mijn oog viel op dit blauwe boekje. Jaren geleden hoorde ik al over dit boek, en ik herinner me een recensie van Joost. Het boek mocht mee in mijn biebtas, maar wist me uiteindelijk toch niet helemaal te bekoren. (*** 3/5)
De uitgebreide recensie verschijnt woensdag. 

Uitgeverij Prometheus – 17,95

The Darkest Minds-trilogie 1 - De overlevendenDe Overlevenden – Alexandra Bracken
Met Esmee zou ik eerder dit jaar de Boekverslinders leesclub bezoeken waar dit boek werd besproken. Dat is er uiteindelijk niet van gekomen, maar het boek las ik wel. Een typische YA, met alle bekende ingrediënten. Vermakelijk, maar niet heel uniek. (*** 3/5)
De recensie laat nog even op zich wachten: eind van de maand staat deze ingepland. 

Uitgeverij karakter – 19,99

Geek Girl - Pakt uit!Geek Girl pakt uit (#1,5) – Holly Smale

Oh Harriët, een leuker personage ben ik zelden tegengekomen. In dit tussenverhaaltje dat zich na het eerste boek afspeelt komt zij helemaal in de liefdevolle kerstsferen. Alles over deze geek bevalt me. (**** 4/5)

Uitgeverij Gottmer – 2,50

Zal ik hier ook een recensie over schrijven?

Melk en honingMilk & Honey – Rupi Kaur
Nu de vertaling er aan zit te komen herlas ik Milk & Honey van Rupi Kaur. In korte gedichten omschrijft ze hele rake gevoelens. Eén van mijn favoriete dichtbundels. Zo ontzettend mooi en krachtig. (***** 5/5)

Uitgeverij Orlando – 15,-

 

JJuliamenken_portraitulia Menken – Chantal van Mierlo
Julia Menken is een Storytel-original, en die zijn meestal heel erg dramatisch. Ook dit verhaal van Chantal van Mierlo. En stiekem kies ik daarom deze verhalen uit, ze houden je wakker tijdens lange autoritten en zijn heel toegankelijk. Ook geschikt voor mensen die zich meestal niet zo met boeken en verhalen bezighouden. (*** 2/5)

Storytel Orignal

Yoga, zo doe je datYoga, zo doe je dat – Michelle Coops
De vreemde eend in de bijt: dit kleine boekje kreeg ik voor mijn verjaardag. Sinds een maandje doe ik aan yoga, en daar beleef ik veel plezier aan. In dit boekje worden een paar basics uitgelegd. Het voegt weinig toe. (* 1/5)

Verkrijgbaar bij de Action – 1,99

Steeds leukerSteeds leuker – Jelle Hermus
Yes, dit is dus precies wat ik van een zelfhulpboek verwacht. Motiverend, stimulerend, simpel en grappig. Jelle moedigt je aan je leven leuker te maken, en daar heeft hij een aantal heel rake ideeën voor! Jammer vind ik dat er vaak wordt verwezen naar de website, die je dan weer opzadelt met reclame. Dat spreekt zijn eigen boek weer een beetje tegen.
(**** 4/5)

Uitgeverij Kosmos – 20,-

Mijn favorieten van de maand waren overduidelijke Milk & Honey door Rupi Kaur en Steeds Leuker door Jelle Hermus. Twee boeken die goed vallen onder mijn motto van het jaar “kies eens een ander boek”. En blijkbaar bevalt dat nog goed ook!

Welk boek las jij met veel plezier in januari? 

 

Comments
  • zwartraafje

    Door jouw yoga-boekje besef ik nogmaals dat ik mijn Tai Chi-oefeningen weer eens moet opstarten. Die zijn stilgevallen doordat ik vrijwel non-stop ziek was maar qua beweeglijkheid is het wel belangrijk dat ik ze blijf doen. Ik heb me eenmaal aan Yoga gewaagd maar dat bleek toen niet echt mijn ding te zijn. Deels doordat mijn suikerwaarden op dat moment pijlsnel zakte maar ook doordat sommige bewegingen gewoon onhaalbaar voor me zijn. Dus toch maar eens terug aan die Tai Chi beginnen binnenkort.