Koekjes om te geven | Cadeautip

Hoe ouder ik word, hoe meer ik merk dat de leukste cadeautjes super persoonlijk zijn. Als iemand iets helemaal speciaal voor jou heeft gemaakt, of uitgezocht met veel zorg. Mijn lieve vriendin Liesbet is daar bijzonder goed in; zo bakte zij blauwe cupcakes voor me, omdat ik zo dol ben op blauw voedsel. Ze beschilderde een speciale “Koenicorn”mok voor me, waar mijn liefdes voor eenhoorns en mijn kat Koen worden gecombineerd. (Ik drink er elke ochtend mijn cappuccino uit) en ze maakte meer dan één persoonlijke boekenlegger voor me.  Soms maak ik ook wel eens een persoonlijke cadeautje. Zo gaf ik Esmee een Peeta-strijkkralen-kunstwerk cadeau. Ook leuk? Persoonlijke koekjes!

Zoek een passend recept

Koekjes bakken is allesbehalve moeilijk. Op internet zijn ontzettend veel recepten te vinden die varieren van makkelijk naar moeilijk. Ook voor elke smaak is wel een recept te vinden. Ik bakte afgelopen weekend pindakaaskoekjes met dit recept. Voor de smaak voegde ik nog wat vanillearoma toe, en ik hakte nog wat nootjes grof voor een extra bite. “Mijn” jarige is namelijk bijzonder gek op pindakaas.

Versier en verpak

Voor een extra persoonlijke touch gebruikte ik wat suikerhagelslag om de koekjes te versieren met een voorletter. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor nootjes, glazuur of andere versiersels om je koekjes persoonlijk te maken. Bij cadeautjes vind ik persoonlijk de verpakking ook bijzonder belangrijk. Je kunt koekjes leuk verpakken in een foliezakje of in een leuk doosje of potje. Zelf had ik een ander leuk idee toen ik dit theedoosje tegenkwam bij de Blokker. Ik pimpte het doosje een beetje met een alternatieve tekst en een mooi servetje met wat touw. Het leuke aan zo’n zelfgemaakt cadeautje is dat je zo creatief kunt zijn als je zelf wilt. Mijn jarige was blij met dit -extra- cadeautje, en ik vond het leuk om op deze manier te laten zien dat ik er echt over na had gedacht. Missie geslaagd.

Geef jij wel eens een zelfgemaakt cadeautje? 

Comments
 • zwartraafje

  Ah, lieve Ellis ik word helemaal happy van de intro van jouw blogpost. Zo leuk om te lezen dat je die beker nog steeds gebruikt. Persoonlijke cadeautjes en attenties zijn inderdaad ontzettend tof. Zowel om te geven als om te krijgen. Zo was ik gisteren nog super blij toen ik geheel onverwachts een sms-je kreeg van een medeblogster die me succes wenste vermits ik die dag op consultatie moest bij een reumatoloog. Alleen al het feit dat ze daar aan gedacht had én dat berichtje stuurde … dat soort dingen kunnen echt heel mijn dag maken. Jouw lieve kaartjes hebben dat effect ook. En dat lieve voorstel om me op te pikken … <3

  Ik ben ondertussen trouwens volop aan het brainstormen over een aantal post -en pakjes-ideetjes. Voor Emmy heb ik bijvoorbeeld al enkele dingen maar ik zou ook nog iets willen knutselen. (Nee Emmy, ik ga jou hier niet spoileren – het blijft nog even een verrassing).

  Verder doe ik ook mee aan een zomer-kaartjes actie en aan de Bookish Summer Swap. Al is het daar natuurlijk wel iets moeilijker om iets persoonlijks te doen vermits je die mensen niet zo goed kent als bloggers die je al enkele jaren volgt.

  • Ellis
   zwartraafje

   <3 Jij bent daar wel echt de opperkoningin in hoor!

 • Annemieke

  Liesbet is inderdaad super goed in cadeautjes voor anderen te maken maar jouw verpakking van deze koekjes zijn ook super leuk!

  • Ellis
   Annemieke

   Nou hé, dat doet ze echt als geen ander!

 • marjolijn

  Leuk Ellis! Doet me een beetje denken aan Kerst. Dan kan je ook van die leuke zelf gemaakte koekjes geven 🙂

  • Ellis
   marjolijn

   XD Ja! Of op je verjaardag natuurlijk xD