Ik ben er

Een tijdje geleden viel er een dun roze boekje op de mat, met een lief briefje erbij. Een verrassing van Xander uitgevers. Wat leuk! Xander is eigenlijk een uitgever waar ik weinig contact mee heb. Stom eigenlijk, want volgens mij passen zij perfect in mijn “ik-ben-op-zoek-naar-wat-andere-boeken”-fase. In ‘Ik ben er’ begon ik snel en vol enthousiasme. En dat enthousiasme verdient dit boek helemaal!

Het meisje dat in coma ligt
‘Ik ben er’ is een liefdesverhaal over Thibault en Elsa. Klinkt heel normaal, niet? Maar in het geval van ‘ik ben er’ is het behoorlijk abnormaal. Één van onze hoofdpersonen is namelijk op een bijzondere manier aanwezig, ze ligt in coma. Hoe bijzonder is het dan dat we haar ontzettend goed leren kennen?! Ze kan niet praten of bewegen, maar natuurlijk wel denken en door haar gedachten weten wij als lezer ontzettend goed wie Elsa is. Op zeer onverwachte manier ‘ontmoet’ Elsa Thibault. Ik zeg ontmoet tussen haakjes, want Elsa ligt natuurlijk in coma. Dat kan je nauwelijks een ontmoeting noemen.

DSC_4704

Ongeloofwaardig, maar toch weer niet
Thibault leert Elsa dus kennen als ze al in coma ligt en hoe gek het ook klinkt, ze worden ontzettend close. Hoewel ze geen gesprek kunnen voeren, lijkt de twee super bij elkaar te passen en ook zonder deze conversaties vallen ze voor elkaar. Ongeloofwaardig als ik het zo vertel toch? Niet in dit verhaal, Clélie Avit laat dit zo ongeloofwaardig overkomen dat ik er helemaal in ben geloven. Dit doet ze onder andere door bekenden van Elsa een rol te geven in de relatie, waardoor Thibault écht een beeld kan krijgen van wie Elsa is. Bladzijde voor bladzijde ga ik meer in deze liefde geloven. En ondanks dat het eind prachtig is, vind ik het jammer dat het verhaal is afgelopen. Want hoe gaat het nu verder? ‘Ik ben er’ is een verhaal dat ergens een beetje te vergelijken valt met ‘Voor jou’ door Jojo Moyes, het is een stuk dunner, maar de stijl komt wel overeen. Vond je dat een mooi boek? ‘Ik ben er’ valt dan vast ook in jouw straatje!

‘Ik ben er’ is één van de mooiste en bijzonderste liefdesverhalen die ik in tijden heb gelezen. Aanrader! 


Ik ben er – Clélie Avit – Xander – 17,95 – 221 pagina’s – recensie-exemplaar (ongecorrigeerd leesexemplaar)

*Dit boek kreeg ik van uitgeverij Xander en in deze post is een affiliatelink verwerkt. Meer weten?

Comments
 • Vivian | The Book Review

  Ik heb deze onlangs ook gekocht, denk dat ik er binnenkort in begin want het lijkt me zo’n mooi boek!

  • Ellis
   Vivian | The Book Review

   Zeker doen, ik heb er echt van genoten! Het is ook helemaal geen lang verhaal, dus ook voor als je even wat minder tijd hebt 🙂