Het wachtwoorddilemma

‘Dit wachtwoord is incorrect’. Gefrustreerd sla ik met mijn vuist op tafel. Mijn mede-student in de universiteitsbibliotheek kijken verstoord op. ‘Wat is die chick aan het doen?’ zie ik ze denken. Een tikje wanhopig wrijf ik met mijn handen in mijn ogen. ‘Denk na Ellis, denk na!’ spreek ik mezelf nog streng toe. Niets lijkt te helpen. Ik kan mijn blog niet meer in. Ik ben mijn nieuwe, geniaal in elkaar gezette wachtwoord vergeten.

Aan het begin van deze week kreeg ik het briljante idee om mijn wachtwoord weer eens te veranderen. Dat was alweer een tijdje geleden en volgens mijn ICT-vriendje moet je dat toch zo eens in de zoveel tijd veranderen. Soit. Aangezien Koentje weer lekker aan het klootviolen was op mijn bureau, besloot ik hem te verwerken in mijn wachtwoord. (Hobby van Koen = mijn huiswerk aanvallen, op mijn toetsenbord gaan liggen of tegen mijn schrijvende pen aanslaan). In mijn herinnering maakte ik het wachtwoord K03n=Koning!, prima wachtwoord! Het is makkelijke te onthouden én voldoet aan al die gekke eisen die tegenwoordig aan wachtwoorden gesteld worden.

Meh. Incorrect.

Oke, niet goed dus. Dat kan. Misschien bedacht ik me, toen Koen van mijn bureau afflikkerde en besloot is er  K03n=een03n! van te maken.

Meh. Incorrect.

Oke. Ik weet écht zeker dat het één van deze wachtwoorden moet zijn! Of wie weet was het wel één van de duizend varianten die ik daar op kan bedenken. koen=k0n1ng! bijvoorbeeld. Of k0enis1OEN! Of misschien was ik helemaal niet zo enthousiast op het moment van invoeren, en liet ik dat hele uitroepteken wel achterwege. Leuk joh, een ingewikkeld, moeilijk te hacken paswoord gebruiken.

Natuurlijk heeft elke service wel zo’n “vergeten wachtwoord”-service. Maar op één of andere manier werkte die van WordPress bij mij niet. Hoe vaak ik ook een herstelmailtje aanvroeg, aankomen deed ie niet. Ook niet in mijn spambox. Wat een stress! Want hoewel ik mijn artikelen wel vooruit schrijf, plan ik ze pas kort van te voren echt in. Nooit gedacht dat ik zo onrustig zou worden als ik even niet op mijn blog kon.

Gelukkig zag ik het licht. Op één van mijn tablet stond het wachtwoord nog ingesteld en via daar kon ik het wachtwoord veranderen. Hoera! Twee dagen was ik bezig met toegang krijgen tot mijn blog. Twee dagen. Maar ik ben er weer. Nooit meer zo’n lastig wachtwoord. Dat is één ding dat ik heb opgestoken van mijn wachtwoord-avontuur 😉

Set your password to "incorrect" So in case you forgot your password, your device would automatically say, "Your password is incorrect" Haha This can totally work!:

Vergeet jij ook wel eens een lastig wachtwoord? 

Comments
 • Angelica

  Nadat ik mijn MacBook opnieuw had geïnstalleerd was ik ook veel wachtwoorden vergeten. Heb toen maar een tooltje gedownload waar je ze allemaal in kan zetten. Gelukkig kan je er weer in!
  Angelica onlangs geplaatst…Recensie: Stad van Beenderen #1 van Cassandra ClareMy Profile

  • Ellis
   Angelica

   Ik heb van mijn ICT-vrinden begrepen dat dit ook niet helemaal aan te raden is. Tis ook altijd wat he;)

 • Emmy

  Ik zou ook zo’n tooltje als Angelica moeten installeren. Ik heb een paar gebruikelijke, maar die rare leestekens doen me soms de das om.
  Emmy onlangs geplaatst…Duizend stukjes van jou (Firebird #1) – Claudia GrayMy Profile

 • veerlez

  Ik heb al mijn wachtwoorden in Lastpass opgeslagen, ik ben als de doods om ze te vergeten! Ik kon laatst mijn flickr account niet in, niet omdat ik mijn wachtwoord niet meer wist, maar omdat ik geen toegang meer had tot dat oude mailadres, waar die een verificatiecode naar toe wilde sturen!

  Maar goed, alles opslaan in een wachtwoorden kluis is echt ideaal, dan hoef je alleen dat wachtwoord nog te onthouden, en je kan overal inloggen op je kluis!
  veerlez onlangs geplaatst…5 dingen die ik mijzelf gun in mijn nieuwe huisMy Profile

 • Madelon

  Wachtwoorden zijn gewoon een hel. Elk wachtwoord moet weer aan andere eisen voldoen en blablablabla. Zo onhandig! Daarom verander ik mijn wachtwoorden het liefst gewoon niet of zo min mogelijk. Dan maar iets minder ‘veilig’, maar elke keer je wachtwoord kwijt zijn, daar heb ik een hekel aan.
  Madelon onlangs geplaatst…Ik lees chicklit!My Profile

 • Marcia

  Hahaha super herkenbaar dit! Ik vergeet altijd mijn wachtwoorden en daarom gebruik nu echt al heel lang – en op heel veel sites – dezelfde. Misschien moet ik er me toch ook weer eens aan wagen om een nieuw wachtwoord in te stellen!
  Marcia onlangs geplaatst…Het Eiland: Een avontuurlijk jongensboekMy Profile

 • Nessa Luna

  Ik heb drie versies van hetzelfde wachtwoord, en ik vergeet steeds welke versie ik waar gebruik. Waarschijnlijk is het helemaal niet slim om dit te doen, maar ik ben ontzettend slecht in het onthouden van mijn wachtwoorden dat dit voor mij de beste oplossing is.. Ook schrijf ik ze vaak op in geheimschrift, maar dan vergeet ik welke letter wat nou precies was en moet ik alsnog gaan raden wat m’n wachtwoord nou weer is.. :’)
  Nessa Luna onlangs geplaatst…TMI Thursday: Lego GamesMy Profile

 • Jet

  Ik heb dit heel erg vaak. Het probleem is dat ik de ene keer gewoon een wachtwoord bedenk, maar dan bij een ander account moet er inderdaad een bepaald aantal leestekens bij, dus dan is het nét weer anders dan die andere!

 • Mascha

  Ik heb een lijstje aangelegd en elke keer als ik een nieuw wachtwoord aanmaak (al lijken ze allemaal enigzins op elkaar) zet ik die in het rijtje. Ik moet er echt niet aan denken dat ik die stomme wachtwoorden kwijtraak… Brrr.

  Van mijn school moet ik ze elke periode aanpassen. Om gek van te worden!
  Mascha onlangs geplaatst…Door beauty-filmpjes wilde ik dit kopenMy Profile

 • zwartraafje

  Hehe, echt leuk om te lezen. Alleen iets minder leuk wanneer je zelf met dat probleem te kampen hebt. Eigenlijk heb ik het al wel enkele keren gehad, maar dan vooral doordat ik heel veel verschillende paswoorden heb. Want tja, een paswoord dubbel gebruiken is niet veilig en sommige paswoorden moeten echt vrij moeilijk zijn. Ondertussen heb ik Keepass in gebruik (althans ik hoop dat ik het op de juiste manier gebruik). Een programma dat met één supermoeilijk paswoord beschermt is en waarin ik vrijwel elk van mijn paswoorden in heb opgeslagen. Nu maar hopen dat ik dat ene paswoord nooit vergeet. 😉
  zwartraafje onlangs geplaatst…2015 in lijstjes: favoriete lijstjesMy Profile

 • Renate

  Ik ben er inderdaad ook een ster in om mijn wachtwoorden te vergeten… Gelukkig weet mijn vriend vaak mijn wachtwoorden en antwoorden op mijn geheime vragen xD
  Renate onlangs geplaatst…Ex Machina (2015)My Profile

  • Ellis
   Renate

   Hahaha.Dat mag van mij niet hoor xD

 • Vivian | The Book Review

  Ik vergeet ze voortdurend haha, hoe hard ik ook probeer om er een systeem in aan te brengen…
  Vivian | The Book Review onlangs geplaatst…Deze boeken las ik voor canon 3My Profile

 • Blogger Lovin #10 | Zwartraafje

  […] blogpost van Ellis bracht me dan weer aan het lachen. Zo herkenbaar wanneer je plots niet meer op een paswoord kan komen. Ik heb momenteel zo’n Keepass waarin je al je paswoorden en accounts kan opslagen. Heel erg […]