Hé, jij ook een leesdip?

Gister schreef mijn vriendin Madelon over de leesdip waar ze zich weer in gemanoeuvreerd had. Ze schreef niet alleen over het vervelende anti-lees gevoel waar ze zichzelf in begaf, maar ook een stukje over hoe zij dacht dat dat kwam. Met mijn laptopje op mijn schoot, onder mijn fijne nieuwe dekentje en met een kopje thee in mijn rechterhand bekijk ik de stapel boeken die voor me ligt. Van de meeste boeken las ik al een paar bladzijdes, maar geen van de verhalen heeft me kunnen overtuigen om verder te lezen.

In tegenstelling tot Madelon heb ‘de druk’ om te lezen laten varen. Lezen is een hobby en zolang ik er niets aan verdien vind ik dat het vooral leuk moet zijn. Want ik moet al zoveel. Maar hier zit ik toch weer, met die prachtige geïllustreerde versie van Harry Potter, te gniffelen om Hagrid. In geen ander boek heb ik zin en naast het heel-erg-kloppende verhaal van Madelon, heb ik ook nog een andere theorie over leesdipjes.

Want soms in je leven gewoon druk. In mijn geval: studeren, vrijwilligerswerk, mijn huishouden, de drie komende verjaardagsfeestjes plannen, voor iedereen vast wel bekend. Soms is het veel. En op die momenten kan je hoofd soms zo vol zitten, dat het echt te veel gevraagd is om op te halen hoe het ook al weer zat met Elias en Laia (true story, terwijl ik het eerste deel echt fantastisch vond hoor!), of om alleen nog maar te kijken naar het aantal bladzijden van Harteloos. Op die momenten dat je hoofd overloopt van alle leerstof, to do lijstjes en potentiële verjaardagsrecepten is er niets zo fijn om lekker te ontspannen met een verhaal dat je al van binnen en van buiten kent.

En dat ga ik lekker doen. Nog een weekje, en dan heb ik vakantie. Wedden dat die leesdip dan zo verslagen is? See you in 2017! Met vast een hoop fijne nieuwe boeken, beloofd ;).

 

 

Comments
 • Madelon

  Haha!
  Ik d8 eerst ook dat idd mijn drukke periode ermee te maken had, maar opvallend vond ik juist dat toen ik super stress had ik toch eigenlijk veel las. En toen de stress eindelijk over was en ik tijd had om te lezen, ik er geen zin in had ?
  Maar ik ben nu The Selection aan het lezen. Ook even lekker een verhaal dat ik al van binnen en van buiten ken <3
  Madelon onlangs geplaatst…Santa Baby – Katie PriceMy Profile

  • Ellis
   Madelon

   Oh wow, bij mij kan er echt niets meer bij in mijn koppie ?

 • Nikita

  Ik zit nu in een mooie leesflow, maar ik verplicht mezelf ook soms wel te veel om te lezen. Ook als ik ‘s morgens op de bus zit en niet heb gelezen maar alleen naar buiten heb gestaard, dan ben ik altijd boos op mezelf. Maar dat is eigenlijk gewoon nergens voor nodig. Heb 2016 doorstaan zonder leesdip trouwens. Ik hoop dat je snel je leesflow terugvindt, en tot die tijd wens ik je veel plezier met Harry Potter 🙂
  Nikita onlangs geplaatst…Little things to enjoy ~21~My Profile

 • zwartraafje

  Bij mij is die leesdip al enkele maanden aan het sluimeren. De vorige maanden bleef ik gewoon verder lezen maar ik merkte dat ik veel langer deed over een boek én dat ik er maar zelden echt in kon wegduiken. Deze maand heb ik naar mijn doen echt weinig gelezen. Blijkbaar heb ik er gewoon de energie niet voor. Ik kan het niet op drukte of stress steken vermits ik doorgaans een hele dag thuis ben. Alleen tja … mijn lichaam speelt steeds op aan het begin van de herfst en dat blijft het jammer genoeg gedurende de hele herfst en winter volhouden waardoor ik me dus op vrijwel niets kan focussen. Ik ben echt blij dat ik niet meer aan het studeren ben want daar zou niet veel van terechtkomen momenteel.
  zwartraafje onlangs geplaatst…Winnaar: Slaves – Miriam BorgermansMy Profile

 • Daan

  Leesdipjes, nee. Ik lees wel minder als ik veel schrijf, maar los daarvan heb ik een periode nooit minder gelezen.
  Daan onlangs geplaatst…Recensie | Sense8 Christmas SpecialMy Profile

 • Blogger Lovin #17 | Zwartraafje

  […] Madelon en Ellis zorgden er dan weer voor dat ik me niet alleen voelde. Ik ben immers duidelijk niet de enige bij wie het lezen momenteel wat minder wil lukken. Hoi Leesdip, wat fijn dat je er weer bent – The Book Diaries Hé, jij ook een leesdip? – Cinderellis […]

 • Annemieke

  Ik herken het wel, het veel aan je hoofd hebben en dan niet te kunnen lezen. Niet zozeer druk in het dagelijks leven maar heel druk in mijn hoofd. Toch lukt het me deze maand wel goed om te lezen die paar momenten dat het kan. De laatste echt leesdip was aan het begin van het jaar toen ik in het eerste trimester van mijn zwangerschap zat. Toen had ik echt watten in mijn hoofd, haha.
  Annemieke onlangs geplaatst…TTT #78 – Best 2016 ReleasesMy Profile

 • Dancing Out of December 2016 – A Dance With Books

  […] from Nerdymommy gave us the Dutch end of the year Book Blogger Survey ⌘ Ellis van Cinderellis over een leesdip ⌘ Marcia from Oog op de Toekomst celebrated Christmas with 12x Science Fiction ⌘ Annelies from […]

 • Vivian

  Sinds ik voor mezelf heb besloten dat lezen niet hoeft en dat ik het lekker mag doen zoals ik zelf wil, heb ik geen echte leesdip meer gehad en dat voelt heel fijn!
  Vivian onlangs geplaatst…Reading Challenge 101 | Tips voor een spetterende leesuitdagingMy Profile