Forever Young, met Esmee naar de The Girl on the Train

Afgelopen week kreeg ik een berichtje van lief Esmeetje. Of ik met haar mee wilde naar The Girl on the Train? Tegen zo’n aantrekkelijk aanbod zeg ik natuurlijk geen nee. Ik gooide mijn statistiekboeken in een hoek en nam de tram naar de bios, waar ik Esmee ontmoette. We kochten allebei een shitload aan snoep (#snoepisaltijdgoed) en verwonderde ons over de bizarre gebeurtenissen om ons heen.

Forever Young

Zo was er een vrouw die met twee zakjes geopend autodrop terugkwam naar de kassa. Er was een jongen die de film niet in mocht omdat hij zich niet kon identificeren. En tot slot was daar ons Forever Young momentje. Voor de 16+ film waar deze twee 25+ers naartoe wilde, werd gevraagd naar onze leeftijd. Jawel. Ik weet niet of het de ladingen snoep waren, of de tas vol schoolboeken, maar blijkbaar was er toch een momentje van twijfel over onze leeftijd. Gelukkig mochten we naar binnen, want dit was een film die ik niet had willen missen.

wp-1477081953297.png

The Girl on the Train

Ik ging de film compleet blanco in. Hoewel ik de trailer wel gezien had, had ik het boek niet gelezen. Dus ik had geen idee wat ik moest verwachten. En dat heb ik geweten. Wat een intens spannende film. Het verhaal wordt beschreven vanuit drie vrouwen: Rachel, Megan en Anna. Het meisje in de trein, de vrouw en de nanny. Drie vrouwen die op een bepaalde manier met elkaar verbonden zijn. Het prachtigste aan dit verhaal vind ik de complete verwarring die ik voelde. Op meerdere momenten werd ik helemaal verrast door het verhaal, wendingen die ik niet zag aankomen. Karakters die wat anders waren dan ik dacht. Prachtig.  Ergens vind ik het spijtig dat ik niet eerst het boek heb gelezen, want ik ken de wendingen nu. Maar een film compleet blanco ingaan was ook wel eens prachtig.

Heb jij nog een spannende film-/boekenaanrader voor me?

Comments
 • Esmee

  Als ik een dipje heb over mijn uiterlijk, ga ik voortaan dit artikel lezen.
  Esmee onlangs geplaatst…Celebrate Books box – All the Feels unboxingMy Profile

 • Isabelle

  Ben erg benieuwd naar deze film, heb het boek wel gelezen. Ik vond het boek niet mega bijzonder maar heb er zeker van genoten.
  Mijn favo thriller schrijfster blijft toch Karin Slaughter! Pas geleden heb ik het eerste boek van M.J. Arlidge gelezen en die was ook ontzettend spannend, echt een aanrader.

  • Ellis
   Isabelle

   Oeh, die zit ik op mijn lijstje! Daar heb ik ook nog niets van gelezen:)

 • Daan

  Al sinds ik een baard kan laten staan heb ik een stuk minder moeite met identificatie.
  Daan onlangs geplaatst…QuotesMy Profile

  • Ellis
   Daan

   Goeie tip. Jammer dat ‘ie niet echt voor Esmee en mij zal werken 😉

 • Lisanne

  Klinkt goed, ik heb het boek wel gelezen en vond het echt een fantastisch boek. Moet binnenkort maar eens naar de bios gaan.
  Lisanne onlangs geplaatst…Behind the Books #82 Instax camera en High TeaMy Profile

 • zwartraafje

  Ik voelde me geweldig toen ik een mailtje kreeg van WPG met de vraag of ze me een Young & Awesome-pakket mochten opsturen. Vanaf nu negeer ik gewoon de sporadische grijze haren want ik wordt nog steeds bij het YA-publiek gerekend.
  zwartraafje onlangs geplaatst…ValpartijenMy Profile

  • Ellis
   zwartraafje

   <3 zo ontzettend leuk!