Win: Dropijs met Alex Gino + win een gesigneerd exemplaar van George!

Tijdens Literatour kreeg ik de kans om te lunchen met Alex Gino, de auteur van één van de prachtigste jeugdboeken die ik las de afgelopen tijd. Ik heb George werkelijk verslonden, dus ik gooide met liefde alles aan de kant voor een paar uur aan tafel met Alex. Voorafgaand aan het event ontving ik een kleine toelichting over Alex Gino als persoon. Een bijzondere uitleg over de manier waarop Alex in het leven staat, en een uitleg over de manier waarop ik over Alex mag schrijven. Dat doe ik in het zogenaamd “singular they”, dit is eem manier van spreken die gebruikt wordt bij mensen van een onbepaald geslacht. Meer lees je hier.

Eten en praten tegelijk vind ik best lastig

Als het nerveuze poppetje dat ik ben, was ik helemaal zenuwachtig toen ik bij Alex aan tafel ging zitten. Met hun blauwe haar een zeer opvallende verschijning. Ik stotterde een complimenteus verhaal. Iets over de dag dat ik George kocht, me installeerde in de stationshuiskamer met een grote kop thee en vervolgens mijn trein miste. De reden dat ik George zo prachtig vind, is omdat het een verhaal is over anders zijn, dat toepasbaar is op iedereen die zich niet helemaal normaal voelt. Alex vertelde dat dit opzettelijk zo geschreven was: een bijzonder uitgangspunt, maar toch herkenbaar voor iedereen. Ondertussen probeerde ik mijn salade met framboos en feta naar binnen te werken. Niet echt een geniale combinatie, dat eten en praten tegelijk. Meer dan eens wilde ik wat opmerken, maarja, was ik net op een walnoot aan het knabbelen. Als gevolg was ik als laatste klaar met eten en werden de borden zelfs al afgeruimd terwijl ik nog wanhopig in mijn rucola aan het prikken was.

De cover, Melissa’s reis en een nieuw boek

Puntsgewijs:

 1. Alex is net zo gek op de cover van George als ik. Inclusief de vrolijke tekeningetjes aan de binnenkant.
 2. Melissa krijgt geen vervolgboek. Haar nieuwe reis, in transmissie, is zo privé en intiem, dat het niet geschikt is om lezers mee te laten kijken. Aldus Alex.
 3. Alex leerde Nederlands op de universiteit. Als bijvak. Hij spreekt dus steenkolenNederlands. Glitter door!
 4. David Levithan is fantastisch. Groet, Alex en Ellis.
 5. Het duurde 12 jaar voordat Alex het debuut George op papier had.
 6. Alex tweede boek gaat over doofheid en de Black Lives Matters-beweging. Een combinatie waar Alex zelf ook heel hard om moest lachen. Hopelijk hoeven we geen twaalf jaar te wachten.
 7. Ik hou van salmiak. Alex houdt van ijs. Als toetje namen we dropijs met espresso. Wat goddelijk was. Maar niet het beste ijs dat Alex ooit op heeft. Ik twijfel nog. Zei ik al dat ik het goddelijk vond?!

Win een gesigneerde George!

Van Kluitman ontving ik nóg een exemplaar om te laten signeren. Alex Gino schreef er een fijne Nederlandse quote/opdracht in, eentje om naar te leven;). Wil jij kans maken op dit exemplaar? Laat me dan in de reactie weten welk kinderboek jouw ultieme favoriet is.

Dubbele winkansen als je de winactie deelt op één van je social media kanalen!

Al met al heb ik een bijzondere ontmoeting met Alex Gino gehad. Een tikje bizar, maar gezellig gesprek. IJs en frambozen. Alex, schrijf je een beetje door? Ik ben benieuwd naar je nieuwe boek. 

Comments
 • Madelon

  Haha, leuk geschreven weer Ellis!
  Madelon onlangs geplaatst…Eenzaam en extreem ver weg – Kate LingMy Profile

 • Mariska

  Super leuk stukje!! Mijn favoriete kinderboek was toen ik echt nog klein was Pinkeltje.. toen ik eenmaal zelf kon lezen heb ik ooit het boek lichtland gelezen van H.L. MacCutchen.. dat heeft toen wel veel indruk op mij gemaakt want kan mij het verhaal nog steeds herinneren.. ga het binnenkort een keertje herlezen!! George lijkt mij echt zo een uniek en bijzonder verhaal.. zou het enorm graag willen lezen!!

  • Ellis
   Mariska

   Oeh, dat heb ik nog niet gelezen. Bedankt voor de tip!

 • Isabel Vissers

  Mijn ultieme favoriet blijft toch nog altijd Jip en Janneke!

 • Eefke

  Hoi Ellis! Je hebt weer een leuk artikel geschreven. George lijkt me een fantastisch boek en komt zeker op mijn TBR. Mijn favoriete kinderboek is De kleine kapitein van Paul Biegel. Verder verslond ik ook de boeken van Roald Dahl. Binnenkort ga ik maar weer eens een bezoekje brengen aan de kinderafdeling van de bibliotheek en weer eens een paar favorieten lenen.

 • Lieke

  Ahh, niet zo nerveus zijn Ellisje <3 Je bent altijd mega gezellig 😀 En ik doe graag mee aan de winactie – ik ben nu toch wel heel benieuwd naar het boek geworden D: Mijn all time favorite kinderboek is denk ik toch wel Joris en de Geheimzinnige Toverdrank. Echt, dat boek is geweldig~
  Lieke onlangs geplaatst…The Magnificent SevenMy Profile

 • Joy

  Mijn favoriet boeken waren vroeger 100% Beverly en leven van een loser.