De Fixer

Vroeger snelde ik naar de Koperen Tuin zodra het nieuwste Gossip Girl-boek uit was. Toen de serie compleet was deed ik hetzelfde met de It-girl en zelfs de nieuwe Gossip Girl (note van Ellis: verschrikkelijke serie!) heb ik nog even geprobeerd. Hoewel de tv-serie in niets op de boeken lijkt (Waar zijn de grote boobies van Jenny?) was ik ook daarvan fan.
Toen stuurde Van Goor een persbericht. Een nieuw boek (waar ik uiteraard weer nog nooit van gehoord had) werd beschreven als een kruising tussen Pretty Little Liars en Scandal. Toen ik even later nog de referentie naar Gossip Girl tegenkwam, kreeg ik helemaal glimoogjes. Of ik interesse had? Ik maakte nog net geen sprongetje van geluk, want dit klonk nou echt eindelijk weer eens als een boek voor mij. Toen ik later de omschrijving “politieke YA-thriller” zag werd ik alleen maar enthousiaster. Kon dit echt weer zo’n boek zijn dat mij op het lijf geschreven is?

De Fixer is wel even wat anders
Man, wat heb ik de afgelopen jaren veel van hetzelfde gelezen. Ik begin het me steeds meer te realiseren. Dat is helemaal niet erg, want ik heb er van genoten. Maar het is ondertussen ook niet vreemd dat ik snack naar iets anders. De Fixer heeft absoluut in die behoefte voorzien. Hoewel ik in eerste instantie verwachtte dat een fixer vast iemand met toverkracht zou zijn, is dat helemaal niet zo. Het idee dat ik er nu na het lezen bij heb is dat het een soort spindoctor is. In dit boek is Ivy de fixer, de grote zus van Tess. Tess is opgegroeid bij haar opa, maar nu hij dement aan het worden is heeft Ivy haar kleine zusje in huis genomen. Het wordt meteen duidelijk dat het leven van Tess ontzettend zal gaan veranderen. Niet alleen komt ze terecht op een privéschool, waar kinderen van allemaal belangrijke gezagshebbers op zitten, ook het leven van Ivy kan behoorlijk bijzonder genoemd worden. Tess komt al snel in aanraking met machtsspelletjes, gevaarlijke situaties en gekke verwachtingen. Het is allemaal behoorlijk juicy.

Een thriller-light
Hoewel De Fixer echt wel een spannend boek is, gaat het meer om de beslommeringen in de politieke omgeving in Washington, dan om de daadwerkelijke misdrijven. Er gebeurt een hoop in de nieuwe wereld Tess, van dreiging en afpersing tot moord, maar het voelt ook gewoon heel erg als een prima verhaal van een jonge meid. Ik vind de wereld waar ze zich in begeeft heerlijk. Het is complex en vol met misleidingen en dat zorgde voor veel verrassingen. Hoewel niet alle wendingen onvoorspelbaar waren, heb ik het boek van begin tot eind verslonden. Ik wist niet dat is een politiek randje zó fijn zou vinden! Ook sterk vind ik dat Tess echt gaat leven voor me, ik zou haar zo zien rondlopen in mijn eigen sociale leven. En ook Ivy komt heel echt over. Niets zo fijn als een boek waar je jezelf helemaal in kan verliezen.

De Fixer is een super fijne YA, die vooral net weer even wat anders is. De karakers zijn sterk waardoor ik helemaal in het verhaal zit. Niet alle wendingen zijn super origineel, maar over het algemeen is dit een verrassend, spannend, en heel tof boek!


De Fixer – Jennifer Lynn Barnes – Van Goor – 15,- – 296 pagina’s – recensie-exemplaar

*Dit boek heb ik gekregen van uitgever Van Goor. Dit beïnvloedt mijn mening natuurlijk niet! Daarnaast is in deze post is een affiliatelink verwerkt. Meer weten? 

 

Comments
 • Madelon

  Deze lijkt me ook echt heel tof!

 • Veerle

  Klinkt goed!

 • Eline

  Ik wil dit boek al lezen sinds de cover voor het eerst bekend gemaakt werd door de Amerikaanse uitgever. Alleen komt het er maar niet van, zucht. Helemaal na jouw recensie ga ik toch kijken of ik hem z.s.m. in huis kan halen! 😀

  • Ellis
   Eline

   Als we nog eens op hetzelfde evenement zijn mag je de mijne wel lenen!

 • Vivian | The Book Review

  Ik wil deze heel graag lezen, hij lijkt me zo interessant!

  • Ellis
   Vivian | The Book Review

   Nou, dat vond ik dus ook!