De dingen die ik doe in plaats van leren voor mijn tentamen

De laatste dag. Vandaag is het alweer de laatste dag voor mijn tentamen. Dinsdag, woensdag en donderdag was ik vrij om te leren. Vet fijn, zou je denken. En dat dacht ik natuurlijk ook. Vooral omdat ik héél veel kon doen. Heel veel niet tentamengerelateerde dingen vooral trouwens. Dit zijn de dingen die ik deed. 1. Neko Atsume spelen
Nietsvermoedend surfte ik naar de vrolijke blog van Lieke. Dat behoort tot mijn dagelijkse rondje blogs lezen, want Lieke maakt van die fijne foto’s. Haar hele blog krijgt er een lekker rustige sfeer van. Een paar dagen geleden zag ik een schattig plaatje, van een tuintje waar een katje in een doos zat. Als kattenaddict was mijn interesse snel gewekt. Ik ben helemaal geen gamer, dus hoewel ik normaal dat soort hypes oversla, viel ik voor “het verzamelen van kattenfoto’s”. Dat moest ik ook proberen. Oh my eenhoorn. Waar ben ik aan begonnen.

wpid-wp-1454570995042.png wpid-wp-1454570977114.png wpid-wp-1454570968988.png

Juist. Een paar dagen later kijk ik zo om de vijf seconden op dat stomme appje met dat irritante muziekje. Zijn er al nieuwe katjes? Is mijn lievelings Marshmallow al weer geweest. (Kijk dan naar hoe hij op zijn kussen ligt. Hij is adorable). Wie heeft me nieuwe visjes gegeven? En de grootste thrill van het uur: KAN IK AL DE YARD EXPENSION KOPEN? Want dat laatste is een trucje van Neko Atsume. Begin je in eerste instantie met een klein tuinje, waar je vijf katjes tegelijk kan ontvangen, met de uitbreiding kunnen er ineens veel meer katjes langskomen. Maar katten is meer geld en meer geld is meer goodies kopen. Juist. Verslavend dus. En ze zijn zo schattig <3 Maar eigenlijk moet studeren. Nog even en dan geef ik mijn katjes nieuwe namen: Freus, Cattell, Allport, Erikson, Marcia and so on.. 😉

neko

2. Hardlopen
In oktober ga ik met Madelon de singelloop lopen. En terwijl Maddie een soort hardloopkoningin is, heb ik al moeite om meer dan 5 minuten achter elkaar te rennen. Nu is oktober nog ver, maar als je moet leren voor je tentamen is het natuurlijk hét perfecte moment om er even uit te gaan. Ik rende een rondje met Evy en ze maakte het me gelukkig heel makkelijk. Ik hoefde telkens maar 2 minuten hard te lopen en dat kan ik.

wpid-wp-1454571620821.jpg

Deze blije foto maakte ik gewoon ná mijn rondje. Hoe niet moe zie ik er uit?! Tijdens het hardlopen bedacht ik me, dat positieve psychologie ook écht zin kan hebben. Dacht ik normaal altijd “dat kan ik toch niet”, begin ik nu te geloven in “je moet het gewoon doen”. Ik rende zowaar mijn rondje met een grote glimlach uit? Selffulfilling prophecy?

3. De Yoga-challenge
Gister had ik een middag-dip. De hele ochtend had ik fanatiek geleerd en toen ik besloot dat ik onderdeel 1 (van 8 :|) wel beheerste kreeg ik een instortmomentje. Mijn hoofd voelde zwaar, mijn lichaam voelde zwaar en elke zin die ik las drong niet tot me door. Ik heb een zusje die dan meteen een week in retraite gaat. Maar aangezien dat voor mij niet echt een optie is, besloot ik maar eens te kijken of Youtube-yoga mij ook wat energie zou geven.

Ik heb het gevoel dat ik vooral een halfuur op de grond heb gelegen, maar hoe gek ook: daarna kon ik weer tegenaan! Mijn hoofd was leeg en toen ik na die dertig weer op stond, zag ik ineens de verhouding tussen de dispositionele benadering, het interactionisme en het situationisme. Een leeg hoofd heeft ruimte voor nieuwe verbanden.

4. Het huis versieren
Zaterdag geef ik mijn boekbloggersverjaardagsfeestje. En zoals je al even in mijn sneak peek kon zien, ben ik mijn huis al druk aan het versieren. Maar of dat nou de allerbeste bezigheid is, als je eigenlijk moet studeren? Koen vind het trouwens wel heel leuk. Iedere zorgvuldig opgehangen slinger, breekt hij weer met dezelfde zorgvuldigheid af. Wat is het toch een enorme sloperd. Ontzettend extravert die Koen, maar op de schaal van consciëntieusheid scoort hij sowieso helemaal aan de andere kant. Ik heb geen gewetensvolle kat.

5. Taartingrediënten kopen
Als je jarig bent (geweest) zorg je natuurlijk voor taart. Vorig jaar fietste ik gewoon even naar de Multi vlaai, maar dit jaar ga ik zelf bakken. Ik ben helemaal geen bakheld. En wanneer moet ik 4 taarten gaan bakken? Vrijdagavond? Maar toch ben ik al fanatiek 1000 pakjes slagroom aan het kopen. Alles voor mijn gasten natuurlijk ;). En dat cijfer? Dat zie ik dan wel weer. Een beetje denial is helemaal niet zo slecht, toch?

wpid-img_20160202_133745.jpg

De oplettende lezer heeft misschien gezien dat ik bij iedere studie-ontwijkende activiteit eigenlijk heel actief bezig geweest ben met mijn leerstof. Want dat is mijn truc: mijn lesstof laten leven. En tot nu toe heeft het gewerkt. Maar natuurlijk moet ik me zo nu en dan wel écht even opsluiten om theorieën te stampen.

Ssstttt! ik ben aan het studeren 😉

Wat is jouw grootste niet-studeer-activiteit?

 

Comments