Ayervedische thee voor een klein budget | Action

Voor ik op een water-dieet werd gezet in verband met mijn ‘onzichtbare beugel’, dronk ik de hele dag thee. Favoriet waren de theetjes van die luxe merken, zoals Yogi, Pukka en Shoti Maa. Toen ik een rondje door de Action deed, spotte ik drie pakjes thee die wel heel erg op die laatste lijken. Ayervedische thee met Shoti Maa look-a-like van de Action? Must try that!

Liebe, Freude & Harmonie

De Armati thee is verkrijgbaar in drie verschillende smaken, voor een prijs van 1,99 per stuk. Ik noem alledrie de smaken mee, want deze thee moest duidelijk uitgeprobeerd worden. De drie smaken varieren van een traditionele chai, een zoete hibiscus en een gember-citroen thee. Klinkt niet per se heel ayervedisch als je het mij vraagt, maar als de thee goed smaakt heb ik daar geen problemen mee. De verpakking is prima, mooie kleuren met leuke afbeeldingen op de verpakking. De theezakjes matchen leuk qua kleur, maar ogen wel een tikje goedkoop. Leuk detail vind ik de quotes op ieder theelabeltje.

De smaken

Geen van de drie smaken vind ik super aantrekkelijk klinken, maar theesmaken kunnen behoorlijk verrassend zijn. De drie theetjes gaven alledrie een mooie kleur, maar ik merkte meteen dat ze wel behoorlijk wat tijd nodig hebben om te trekken. De Gember-citroen (Joy/Freude)thee smaakte na een paar minuten nog nergens naar. Na wat langer trekken proefde ik een hele lichte thee, met vooral een gembersmaakje. Weinig citroen te bekennen. De zoete hibiscus (Love/Liebe) smaakte al een stuk beter. De smaak is vrij simpel, maar ontzettend zoet. Een prima smaak voor mensen die van zoete thee houden. De laatste smaak is de chai thee (Harmonie). Chai is normaal gesproken behoorlijk kruidig, maar deze variant is mild. Ideaal voor degene die de smaak van Chai wel lekker vinden, maar niet zo’n sterke kruidnagelsmaak willen.  Alledrie de smaken zijn dus heel subtiel, iets te subtiel for my liking.

Ik ben niet dol op deze theetjes van de Action. Ze zijn gemiddeld een euro goedkoper dan een ‘normale’ ayervedische thee, maar de smaak is ook een stuk simpeler. Geen van de drie smaken pak ik met veel plezier uit de kast. Dan geef ik liever een euro meer uit voor een thee die ik wél erg lekker vind.

Heb jij nog een leuke budget-aanrader? 

Comments
 • zwartraafje

  Je hebt er zo’n leuke foto’s van gemaakt dat ik meteen zin krijg in nog een beker thee. Mijn nichtje gaf me een tijdje terug de Chai-variant cadeau vermits ze weet dat ik op zoek ben naar een nieuwe lekkere Chai thee sinds mijn favoriet niet meer verkocht wordt. Hierdoor ruikt mijn voorraadkast nu naar een Indische kruidenmarkt want door die zoektocht en attente vriendinnen die mee zoeken staan er ondertussen vijf verschillende soorten Chai in de kast. 🙂

  • Ellis
   zwartraafje

   Hihihi, ik wist niet dat je zo gek was op Chai!

   • zwartraafje
    Ellis

    Het bizarre is dat ik een hekel heb aan gewone thee met melk. Die Chai-thee ontdekte ik pas vorig jaar én sindsdien ben ik echt he-le-maal fan geworden. Niet voor elke dag maar zo af en toe is het wel een heerlijk verwen-momentje.

 • Annelies

  Het prijsverschil moet hem natuurlijk ergens in zitten. Maar je zou hem alleen al kopen voor de mooie doosjes toch?

  • Ellis
   Annelies

   Hihi, dat heb ik ook precies gedaan xD

 • Anouk

  Ah, wat jammer dat ze eigenlijk tegenvallen! De vormgeving ziet er zo leuk uit dat ik ze anders ook gekocht had, haha. Leuke foto’s ook!