10x Nieuw in september | Verwacht

September beloofd weer een ontzettend interessante boekenmaand te worden. Ik zocht tien boek uit waar ik erg benieuwd naar ben. Hopelijk kan ik er een paar lezen de komende maand!

 1. Rebel (De 100#4) – Kass Morgan
  De 100 is één van de series die me doet terugdenken aan mijn Storyhunterstijd. We lazen deel 1 in één van onze hunterclubs. Deze boeken hebben een prachtige cover, en een stel interessante karakters. Het zijn niet mijn meest favoriete boeken op de aarde (hahaha), maar ik ben ontzettend benieuwd hoe het verder gaat met de sekte en de andere avonturen op aarde. Wordt uitgegeven bij Blossom Books.
 2. De Goudvisjongen – Lisa Thompson
  Een jongen met OCD, die dagelijks aantekeningen maakt van het reilen en zeilen van zijn buren. En dan een verdwenen peuter. Matthew heeft hem als laatste gezien, maar om de verdweining op te lossen moet hij uit het huis komen en zijn angsten onder ogen zien. Klinkt dat niet als een Ellis-boek? Wordt uitgegeven bij de -voor mij onbekende- uitgever Meis & Maas
 3. Mensen die zich met mijn leven bemoeien – Anke Laterveer
  Eerst viel ik voor de titel. Toen voor de cover. En tot slot overtuigde de omschrijving me ontzettend. Een autobiografische roman over de impact van seksueel misbruik, over een opname en een posttraumatisch stresssyndroom. Heftige kost, maar -volgens mij- met een flinke dosis humor gebracht. En dat is precies wat ik af en toe nodig heb. Doet me een beetje denken aan Paaz. Een boek van Pepper Books.
 4. Lilly en Max in de wereld van oma – Kathleen Aerts
  Deze maand is er ook een prentenboek dat mijn aandacht trekt. Dit boek van Kathleen Aerts (Ja die van de originele K3) gaat over Lilly en haar broer Max die terecht komen in het donkere hoofd van oma. Ze vinden daar weer een manier om met haar in contact te komen. Ik doe vrijwilligerswerk bij een organisatie waarvoor ik voorlees bij kinderen thuis. Sommige onderwerpen zijn best lastig uit te leggen aan kinderen. Dit soort boeken zijn daarmee zo fijn. Ik ben hier heel benieuwd naar!
 5. Op zoek naar Violet Park en Gebroken Soep – Jenny Valentine
  Deze twee boeken zijn niet nieuw. Sterker nog ik las ze zeker jaren geleden al. LS Amsterdam geeft ze opnieuw uit met een mooie, moderne cover. Heel aantrekkelijk, maar vooral de inhoud is echt prachtig. Deze behoorden tot mijn lievelingsboeken een tijd geleden. Ik krijg instant zin om ze te herlezen. In Op zoek naar Violet Park gaat Lucas op zoek naar de identiteit van de vrouw waarvan hij de urn in een taxi vindt. Gebroken Soep gaat over Rowan die een foto krijg van haar overleden broer. Ze begint aan een zoektocht naar degene die haar dit foto bezorgde. Allebei boeken voor jongere lezers, maar ze spreken volwassenen ook zeker aan.
 6. De Gloed van gedoofde sterren (Ventura Saga #2) – Kate Ling
  Een beetje gek is het wel, dat ik dit boek benoem in de 10 boeken waar ik het meest naar uit kijk in augustus. Ik was namelijk niet bijzonder gecharmeerd van het eerste deel. Maar die herinnering is ergens diep achterin mijn geheugen gezakt ofzo, want ik ben toch wel weer ontzettend benieuwd hoe het verder gaat met Seren en de andere op weg naar een leven ver weg van de Ventura. Een boek van uitgeverij Moon.
 7. The mind works best at running speed – Peter Ampe
  Sinds ik mezelf identificeer met “hardloper” ben ik gek op alles wat te maken heeft met hardlopen. Dit boek trok dan ook meteen mijn aandacht. Dit boek wordt omschreven als eentje zonder te veel tekst, maar met inspirerende teksten en mooie beelden. Kijk, dat maakt me nieuwsgierig!
 8. Serafina en de kronkelstaf – Robert Beatty
  Vorige maand las ik het eerste deel uit de Serafina-trilogie, en daar heb ik me bijzonder mee vermaakt! In september komt deel 2 uit, waar Serafina weer een groot kwaad ontmoet en moet verslaan.
 9. Zwart Spreuk – Claudia Gray
  Claudia Gray is de auteur van de fantastische serie Vuurvogel-trilogie (Ik heb hem nog niet uit!). In september wordt een nieuw boek van haar vertaalt, namelijk Zwart Spreuk. Dit boek gaat over Nadia, die het moet opnemen tegen een grote lading duistere magie. De cover is een stuk minder aantrekklijk dan haar Vuurvogel-boeken, maar wat ben ik weer benieuwd!
 10. Drakendal – Scarlett Thomas 
  Drakendal gaat over Fee, die 499 magische boeken erft. En ze vervolgens kwijtraakt. Haar vader verkoopt ze, waardoor Fee alles op alles moet zetten om ze terug te krijgen. Zoals de naam al doet vermoeden: er staat een draak in de weg. Klinkt veelbelovend!

Naar welk boek kijk jij uit in september?

Comments
 • Marjolijn

  Ohh Rebel. Even weer de rest herlezen. Ik keek ook graag de televisie serie, maar die verloopt nogal anders.
  Drakendal lijkt me ook tof.

  • Ellis
   Marjolijn

   Jaaa, de tv-serie is echt heull wat anders! Xd

 • mascha

  er komt een trilogie uit: firelight, en die klinkt heel tof! maar ook:
  Mijn mooiste herinnering eindigt hier – Eric Lindstrom ( over een meisje met een bipolaire stoornis)

  ik ben echt heel benieuwd naar dat boek! maar jij hebt ook zeker een mooi lijstje gemaakt! meteen een aantal van opgeschreven 🙂
  mascha onlangs geplaatst…trowback: Wat als – Danielle BakhuisMy Profile

  • Ellis
   mascha

   Bedoel je Firelight van Sophie Jordan? Dat is een heruitgave! Ik heb de uitgaves van Blossom Books nog in mijn kast staan. 🙂 Naar dat boek van Lindstrom ben ik ook héééél benieuwd!

 • zwartraafje

  Wat toevallig, de kat van één van mijn twee knutselvriendinnen heeft net ook al haar tanden moeten laten verwijderen. Inderdaad super zielig om te zien vermits dat beestje amper kon eten. Gelukkig gaat het ondertussen al wat beter. Hopelijk is dat bij jullie ook zo.

  Dat van die grote denkstapsprongen heb ik zelf trouwens ook. Dan weet ik plots niet goed mee hoe ik twee zaken nu weer net aan elkaar heb gelinkt omdat ze maar heel miniem iets met elkaar te maken hebben.

  Die Koen toch … gaat hij zich even uitgebreid zitten wassen terwijl half boekbloggend Nederland meekijkt. 🙂

  Misschien moet je binnenkort gaan lopen met een dyctafoon om je bovenarm. Als je dan bij de juiste snelheid geniale ideetjes krijgt dan kan je die meteen inspreken en opnemen.

  Het contrast tussen de Vuurvogel-covers en deze nieuwe is echt ontzettend groot hé. Toch ben ik heel nieuwsgierig naar Zwart Spreuk. Drakendal staat ook op mijn lijstje.
  zwartraafje onlangs geplaatst…Wie het schoentje past … leest het!My Profile