10x nieuw in juni | Verwacht

Elke maand verschijnen er meer boeken dan ik ooit zou kunnen lezen, maar toch stort ik me elke maand weer op de ‘te reserveren’-lijst van bol. Uren tuur ik naar de nieuwe boeken die gaan verschijnen. Alleen maar om me te bedenken welke ik boeken nu écht wil lezen de komende maand. Ben je benieuwd welke tien boeken me het meest aanspreken in juni? Ik vertel het je in mijn eerste video van 2017!

 1. Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van de wereld – Benjamin Alire Saenz
  De dames van Blossom Books gaan de laatste tijd een richting op met hun boeken die mij héél erg goed bevalt. Twee jongens, vernoemd naar oude filosofen. De één boos, de ander een betweter. Klinkt als een boek voor mij.
 2. Ginny Moon heeft gelijk – Benjamin Ludwig
  Ginny is een pleegmeisje die, gezien de omschrijnving, mogelijk een aantal autistische trekjes heeft. Ze eet een specifiek aantal druiven bij het ontbijt, en is op zoek naar haar gevaarlijke biologische moeder. Een gekwetst en complex in elkaar stekend meisje, met hopelijk een hartverwarmend avontuur, dit wil ik lezen!
 3. The Glittering Court – Richelle Mead
  Ik ben fan van Richelle Mead. De Vampire Academy was dik verslavend. Hoewel de omschrijving van dit verhaal met helemaal niet aanspreekt, maakt de naam Richelle Mead me nieuwsgierig genoeg. Adelaide is van lage komaf, maar neemt de plaats in van een meisje dat opgeleid wordt tot nette jongedame. Klinkt als een ontzettend zoet verhaal, maar hopelijk heeft een twist. (die heb ik wel nodig hoor ;).
 4. Helemaal het einde – Lisette Jonkman
  Lisette Jonkman is terug. Hoera! Weinig auteurs zijn zo hilarisch in hun boeken (en in het echt!). Een verhaal over een rockster, die terug gaat naar het boerengat waar ze vandaan komt, klinkt als perfect leesmateriaal voor in de Italiaanse zon!
 5. Inkt – Alice Broadway
  Thyrze beschreef dit boek laatst aan me, en dat klonk zo ontzettend tof. Leora leeft in een wereld waar alles op de huid wordt getatoeerd. Het verhaal van ieder individu is zo van zijn of haar huis af te lezen, maar dat dat soms ook wel eens mis gaat blijkt als Leora’s vader overlijdt. Klinkt als een spannend boek, en de cover ziet er zo gaaf uit. Wil ik lezen!
 6. Get your sh*t together – Sarah Knight
  Een beetje valsspelen dit, want dit boek heb ik al gelezen. Een productiviteitsgids met een flinke dosis peper. Grappig, maar doeltreffend. Binnenkort een recensie!
 7. Het Bucketlist boek voor op reis – Elise de Rijck
  De boeken van Elise de Rijck zijn zo ontzettend leuk. Ik heb al een aantal Bucketlist-boeken (voor koppels), en ik vind ze heel verrassend. Een variant voor op reis klinkt als iets wat ik sowieso wil meenemen op vakantie!
 8. Ik ben Eleanor Eliphant – Gail Honeymoon
  Helemaal in de lijn van Ginny Moon is ook Eleanor Elipant. Dit keer niet over een meisje, maar ene vrouw die haar eigen gebreken onder ogen zal moeten komen en uit moeten zoeken wat ze wil met haar leven. Dit soort boeken, love it!
 9. Future sex – Emily Wit
  Een jonge vrouw die haar eigen zoektocht naar liefde en plezier beschrijft, in een wereld waar sex overal is. Ik ben zelf constant op zoek naar verfrissende verhalen van vrouwen, die de wereld een beetje anders zien dan van ze verwacht wordt. Emily Wit heeft een hoop geprobeerd, en daar wil ik graag over lezen.
 10. Annabel Lee – Mike Nappa
  Een spannend boek zo nu en dan vind ik ook behoorlijk genieten, en deze omschrijving klinkt echt intens. Een meisje dat wordt gevonden in een bunker en twee detectives die haar willen bevrijden. Maar hoe weten ze dat ze daar is? En waarom sloot haar oom haar daar op? Klinkt heerlijk spannend, op-het-puntje-van-je-stoel-stijk. Want!

Naar welk boek kijk jij uit in juni? 

Comments
 • Esmee

  Ik kijk ook uit naar de boeken van punten 3, 4 en 5!

 • zwartraafje

  Ik was de hele tijd aan het aftellen naar juni omdat het nieuwe Anne Bishop boek dan ging uitkomen. Alleen blijkt nu dat het pas in juli verschijnt. Ik zal dus nog iets langer geduldig moeten zijn.

  Daarnaast was ik ook ontzettend benieuwd naar Hof van Vleugels en Verwoesting maar dat boek verscheen begin juni én ik heb het ondertussen al kunnen lezen.

  • Ellis
   zwartraafje

   Awww, dat is altijd naar. Als boeken later verschijnen dan je hoopt!